cum sa fii cretin

Luni, 12 Martie 2012 | 4 Comentarii

Antena3 a mai comis-o și cu alte ocazii și nu ratează nici o ocazie de a deveni penibili. Astăzi au publicat pe site un articol legat de scandalul cu privire la linia de predare în limba maghiară de la UMF Tg. Mureș. UDMR spune că această linie cu predare în maghiară nu există, conducerea UMF spune că există. Lăsând la o parte scandalul (care la acest moment este dezbătut pe majoritatea posturilor TV), vă rog să citiți articolul publicat pe site-ul Antena3.

În articol se vede o fotografie a sediului UMF Tg. Mureș:
umf_tgmures_poza_trucata_antena3_detaliu

Dacă ne uităm un pic la detaliu, ce vedem ?

umf_tgmures_poza_trucata_antena3

Deci folosind un program de editare grafică, cei de la Antena3 au modificat stema României prezentă pe frontispiciul clădirii principale a UMF Tg. Mureș.

Fotografia originală arată așa:

umf_tgmures_poza_reala

Ca să nu avem probleme la proces, puteți vedea că și alte publicații au scris articole pe același subiect, dar nu au trucat poza (asta ca nu cumva sa-i bănuim doar de prostie pe cei de la Antena3, care ar fi preluat o poză trucată de alții):

umf_tgmures_poza_altii

Eu înțeleg că manipularea atinge cote nemaîntâlnite în preajma campaniei electorale, dar chiar așa ? Cât de cretin să fii ca să te pretezi la asemenea prostii ?

Reforma în sistemul de sănătate continuă.

Actualizare 15 Martie 2012

Manipularea antenelor este vie pe toate canalele. La Antena 1 a apărut un reportaj cu o “bugetară”.

Așa arată filmul de pe știrile Observatorului de la Antena 1:

Doamna “bugetară” de la secunda 00:43 este de fapt o vânzătoare la tarabă:

Interesantă este și explicația PR-ului de la Observator, Dorothea Ionescu Vânău. Aștia ne informează pe noi. Ăsta e nivelul lor de kultură, kam asha diskută profesionishtii media. Dakă spun kă mi-e skârbă, deranjează ?

Surse: antena3.ro, www.umftgm.ro, www.ziuaveche.ro

4 comentarii la “cum sa fii cretin

 1. AvatarAdrian a comentat:

  Nu cred ca au modificat cei de la Antena3 cum spuneti. Daca va uitati atent sursa este “puterea.ro”. Daca ne uitam si dam un search pe site-ul respectiv gasim: http://www.puterea.ro/articol/zeci_de_tineri_protesteaza_in_fata_universitatii_de_medicina (puteti scoate link-ul…era doar pentru interesul dumneavoastra)

  In concluzie putem sa-i acuzam cel mult ca n-au fost atenti la detalii, sau au cazut in plasa crezand ca sigla de sus e reala. Din experienta pot sa va spun ca cei care au grija de site sunt niste “juniori” care incet incet trec la televiziune daca sunt buni. Probabil a fost o fatuca care a luat fotografia si nici macar nu s-a uitat peste ea…pe principiul copy-paste.

  Nu ma intelegeti gresit, nu incerc sa-i apar, pentru ca e clar lipsa de profesionalism sa “torni” imagini pe site fara sa la analizezi, sau chiar mai rau din rea vointa…insa sa nu facem si noi la fel…sa-i acuzam ca au trucat-o ei…cand de fapt au trucat-o altii si ei doar au preluat-o.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. AvatarAdrian a comentat:

  Revin cu un commentariu. Am gasit autorul original al fotografiei (am gasit un numele fisierului ).

  http://roncea.ro/2012/03/07/udmr-divide-ilegal-umf-targu-mures-universitate-ridicata-de-romani-pentru-studenti-de-toate-etniile-hotararea-de-guvern-care-impune-secesiunea-ar-putea-fi-atacata-la-curtea-constitutionala-proteste/

  Se pare ca la el pe site e chiar mai rau :)) …ca mai apare si steagul Ungariei….deci A3 sunt la a III-a mana practic :)) …fiecare mai scoate/adauga cate ceva probabil :))

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. Avatarvasiauvi a comentat:

  Uitati un “reportaj” profesionist realizat de cei de la Antena 1 (cred ca lucreaza aceiasi reporteri ca la A3):http://vimeo.com/38399508
  O sa observati de la secunda 16 si apoi la secunda 40 cum apare aceeasi doamna. Prima oara in postura de bugetara necajita, iar in cea de-a doua ca si vanzatoare.

  Poate pana la urma e o bugetara care are doua locuri de munca…Dumnezeu stie! 🙂

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.