cum s-a dezvoltat Silicon Valley

Luni, 29 Iunie 2015 | 2 Comentarii

Un film extrem de interesant, în care se explică modul în care s-a dezvoltat Silicon Valley. Multă lume leagă dezvoltarea de apariţia semiconductoarelor, a calculatoarelor sau a Internet-ului. Nimic mai fals! Totul a început cu mult înaintea celui de-al doilea război mondial, progrese majore apărând chiar în timpul războiului.

armata-sua-finantat-universitatile

Armata SUA a finanţat dezvoltarea cercetării în universităţile americane şi a susţinut, după terminarea războiului, apariţia companiilor care lucrau şi cercetau în domeniul microundelor. Prin 1956 se lucra cu frecvenţe de 40 GHz …

armata-sua-u2-supraveghere-electronica

Şi filmul, care vă garantez că merită urmarit, cu maximă atenţie, integral:

Ca şi concluzie:

1. Războiul Rece a fost cauza pentru care militarii au finanţat firmele din Silicon Valley, iar apariţia şi dezvoltarea lor nu are nici o legătură cu goana după profit. Nu-i aşa că aţi auzit mulţi deştepţi care spun că profit, că economişti, că …
2. Armata americană a finanţat cercetarea în marile universităţi şi a încurajat dezvoltarea de firme mici, aşa-numitele start-up-uri. A finanţat şi încurajat şi încă o mai face.
3. La americani întâi apare o cerinţă, o necesitate şi după aceea se caută fonduri şi oameni deştepţi care să o rezolve. În Europa e invers: se pune pe masă o movilă de bani şi se caută cercetători care să inventeze lucruri de care ulterior nu are nevoie nimeni.

E unul dintre motivele pentru care Europa nu se va dezvolta niciodată în mod serios şi va fi întotdeauna în urma SUA. E de presupus că ruşii au înteles mecanismul şi s-au adaptat.

2 comentarii la “cum s-a dezvoltat Silicon Valley

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.