cum pierzi alegerile

Miercuri, 5 Noiembrie 2014 | 0 Comentarii

Reţeta este foarte simplă şi trebuie făcut aşa:

1. Nu negociezi cu nici un candidat, pentru că nici un candidat nu are voturile în buzunar. Voturile sunt la oameni, nu la candidaţi. Pare logic.

2. Ţi se pare nefiresc să anunţi cine va face parte din echipa ta, în caz că vei câştiga. Pentru că pe oamenii care te votează nu îi interesează cu cine vei lucra. Corect, doar tu contezi.

3. Accepţi ideea de a participa la o dezbatere publică cu contracandidatul tău, dar spui că te duci doar dacă discuţia va avea loc la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru că e normal ca la 25 de ani (de la ce?) o asemenea dezbatere să se facă în Timişoara. Nimic mai normal, capitala ţării este la Timişoara.

4. Accepţi să fii susţinut de PDL şi te afişezi public cu Blaga, Videanu şi alţi oameni care sunt extrem de iubiţi de popor. Firesc, PDL este un partid care nu a mai fost niciodată la conducerea ţării, nu a guvernat niciodată, nu a mai dat niciodată un preşedinte al ţării. Băsescu a candidat independent, PDL a câştigat alegerile şi şi-a îndeplinit toate promisiunile din campanie, Băsescu a fost un preşedinte echilibrat, imparţial şi care a dus România înainte. Pe cei din PDL nu îi interesează decât soarta ţării, ei nu au făcut afaceri cu statul, ei nu au nici un fel de probleme. Ei te susţin aşa, din pasiune pentru România.

5. Te bazezi pe o echipă de campanie pe care nu o controlezi în nici un fel. În mediul online echipa promovează doar lucruri care sunt în regulă din toate punctele de vedere, cu un mesaj corect, echilibrat şi care prezintă ceea ce vei face tu bine. Inclusiv pagini de genul muie Victor Ponta, care prind foarte bine la votanţii care au toţi dinţii din gură şi care nu te-ar vota altfel – aşa îi convingi că mesajul tău este unul pozitiv.

Independent poate ai fi obţinut mai multe voturi în turul 2, doar că, independent, nu ai fi intrat niciodată în turul 2.

caricatura-presedinte-boa