cum instalezi un executabil în calculatorul duşmanului

Sâmbătă, 6 Iunie 2015 | 1 Comentariu

Cred că toţi cei care aveţi un calculator cu Windows 7 aţi primit acea notificare în taskbar precum că Microsoft vă invită să vă înregistraţi pentru Windows 10. Singura problemă este că nici unul dintre utilizatori nu a lansat vreun executabil, nimeni nu a descărcat nimic, nimeni nu a instalat nimic şi totuşi v-aţi trezit cu un executabil care rulează pe calculatorul dumneavoastră. Este doar încă o confirmare că americanii (prin intermediul Microsoft, Facebook, Google, etc.) deţin controlul complet asupra calculatoarelor care rulează Windows.

reserve-windows-10

Din punct de vedere al utilizatorului casnic, cel care spune “eu nu am nimic de ascuns” poate că nu este aşa de grav. Dar ce te faci când calculatorul este folosit de agenţii ale statului, de ministere, de întreprinderi unde există secrete de fabricaţie sau comerciale şi altele similare?

În acest context nici chinezii nu stau degeaba, au făcut rost de datele personale a 4 milioane de funcţionari publici din SUA.

Un comentariu la “cum instalezi un executabil în calculatorul duşmanului

  1. AvatarAlex Serban a comentat:

    Hai ca nu e chiar asa. e un KB3035583 de la M$ care se instaleaza pentru ca ai fost de acord sa instalezi update-urile automat. Deci, pentru ca bifat “agreee”, M$ poate sa-ti instaleze orice. Inclusiv un banner cu o reclama la un produs de-al lor. Cat despre treaba cu chinezii sa ne aducem aminte de Huawei. Chiar au fost inlocuite toate routerele cu Cisco si Juniper asa cum vroia NSA sa o faca? Eu nu cred. Rezultatele se vad pe ici pe colo.

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.