cum faci când vezi zăpadă

Luni, 27 Octombrie 2014 | 0 Comentarii

În acest weekend a fost frig, foarte frig. Am plecat la drum cu maşina, la start temperatura era de 15 grade, cu plus. Prognoza era clară şi cu multe grade sub minus. Din nou, prima zăpadă ne-a luat prin surprindere.

prognoza-meteo-octombrie-zapada

Sigur, e sfârşit de octombrie şi e posibil să fie frig. Sau chiar să ningă.

M-am întâlnit cu nişte oameni care nu se aflau prima dată în România, unii dintre ei venind în fiecare an, de 20 de ani. Un neamţ, ajuns la vreo 60 de ani, a făcut o remarcă foarte interesantă legată de modul în care ne comportăm. Şi a zis aşa:

“Vin de 20 de ani în ţara voastră, vă cunosc obiceiurile, modul de viaţă, modul în care gândiţi. Dar, la fiecare vizită, descoper câte un lucru nou care mă fascinează şi mă miră în egală măsură. Văzând modul cum aţi reacţionat acum când a nins, mi-am zis că este pentru prima dată când vedeţi zăpadă. Cu toate că ştiu că aţi mai văzut zăpadă. Dar, dacă v-ar vedea cineva care nu vă cunoaşte, ar spune că este chiar pentru prima dată în viaţă când vedeţi zăpadă. Toată lumea a reacţionat ca şi cum în România nu a nins niciodată până acum.”

zapada-orientul-mijlociu

Da, ninsese un pic şi era şi vânt. Evident că nimeni de la întâlnirea respectivă nu îşi pusese cauciucurile de iarnă. Pentru că, nu-i aşa, zăpada i-a luat prin surprindere.

Se confirmă pe deplin şi motto-ul acestui blog, spus de o persoană care ne-a cunoscut foarte bine ca popor. Este vorba despre Jonathan Scheele: “România este o ţară pe care cu cât o cunoşti mai bine, cu atât o înţelegi mai puţin.”

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.