cum faci când pierzi cheile de la maşină

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 | 0 Comentarii

Deschid Facebook dimineaţă şi văd pe feed ceva ce pare interesant. Recunosc că nu prea dau click decât la lucruri cu adevărat interesante. Auzi, a găsit cheile pe jos şi le-a lăsat în uşă! Hai să citim:

“Duminică am fost la Festivalul Vinului, în Parcul Rozelor cu familia. Am mâncat, ne-am plimbat, ca tot omul. Dupa aproximativ o oră am constatat că îmi lipsesc cheile de la mașină. Disperat am început să caut pe lângă tarabe, printre picioarele trecătorilor, în speranța că poate pe acolo le-am pierdut și, poate, o să le găsesc. După o jumătate de oră de căutare, fără niciun rezultat, am plecat spre mașină în ideea că, poate, le găsec pe drum. Oricum mă gândeam că cine le-a găsit s-a dus la mașina și… . Când am ajuns lângă mașina am observat că mașina era deschisă. Cu emoții am deschis ușor portiera să mă uit dacă îmi lipsește ceva. Nu lipsea nimic, dar am găsit în suportul de pahare un bilețel. Mulțumesc celui care a găsit cheile și mă întreb de ce nu a lăsat un număr de telefon, pentru a-i mulțumi personal și pentru a-i spune că sunt mândru că stau în Timișoara – orașul unde mai găsești oameni cu bun simț”

Bun … să facem film. Deci tu cobori din maşină şi o încui. Nu ştim dacă ai telecomandă sau nu – presupunem că ai, pentru că altfel nu poate continua povestea. Te duci şi mănânci ca tot omul. După o oră de bucurie gustativă (mici, cârnaţi şi ce se mai găseşte la un astfel de festival) îţi dai seama că nu ai cheile de la maşină. Cauţi ca disperatul printre mese, pe jos şi nimic. Şi bang, te loveşte o idee (doar una): ce-ar fi să te duci la maşină că poate, cel care le-a găsit, s-a dus la maşină. Corect, te duci şi, surpriză, găseşti biletul ăsta pe bord. Bilet scris pe o pagină de agendă din 2003 de la Banca Românească – e reclamă mascată oare?

mandru-ca-sunt-prost

Ne sugerezi că dacă găseşti o cheie de maşină pe jos tu poţi identifica de la ce maşină e cheia? Cum anume faci – că presupun că erau sute de maşini prin zonă? O iei la pas şi apeşi pe telecomandă în speranţa că vor clipi semnalizările de la o maşină? Posibil să fie şi aşa. Intraţi totuşi pe articol să vedeţi comentarii savuroase. Pare că toţi cititorii au pierdut cheile de la maşină cel puţin odată în viaţă, şi, întotdeauna, cel care le-a găsit i-au cautat să le dea înapoi. Aparent, doar în Timişoara sunt atât de mulţi uituci şi atât de dese cazurile de oameni care caută maşini prin parcări.

Important de reţinut: O cunoştinţă a pierdut sau a fost urmărită şi i s-a furat cheia de la maşină. Desigur, nu în Timişioara. Continuarea fost simplă: maşina pe platformă, dusă într-o curte păzită şi lăsată peste noapte acolo, dimineaţă se înlocuiesc butucurile de la toate încuietorile (uşi, portbagaj, buşon de la rezervor – dacă e cu cheie) şi se schimbă alarma. Toată distracţia a fost pe la 1.500 RON, dar depinde de maşină – poate ajunge şi la 2.000 de euro.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.