cum face Facebook bani de la fraieri

Luni, 25 Mai 2015 | 1 Comentariu

Filmuleţul de mai jos este foarte convingător. Omul a făcut un experiment şi a creat o pagină de Facebook aproape goală, pe un cont unde nu a postat nimic. A plătit celor de la Facebook să promoveze singurul post. Simplu, pentru 25 de USD a obţinut 262 de Like-uri, în condiţiile în care postul a fost văzut de 8 oameni.

virtual-cat-teapa-facebook-ads

Ideea este că posturile sunt click-uite de boţi, iar pentru a nu părea nimic suspect, aceiaşi boţi (organizaţi în aşa-numitele click-farm-uri) dau Like la o mulţime de alte pagini, sute, mii sau zeci de mii. În ideea că nu are nimeni cum să depisteze că ai dat click pe 139 anunţuri plătite dacă pe lângă astea ai mai dat click la încă 1.274.

Şi acum, filmul:

Nu cred că mai este nimic de spus, interesant de ştiut dacă cei care plătesc unor firme pentru a face promovare plătită pe Facebook cunosc aceste mici detalii. Sau poate nici nu trebuie să cunoască, pentru că acţiunile Facebook sunt foarte sus, din campanii se trăieşte bine şi toată lumea pare mulţumită.

Un comentariu la “cum face Facebook bani de la fraieri

 1. gicudelacazane a comentat:

  Te-ai asteptat la altceva? Pai de unde crezi ca face rost de bani pentru shareholderi?
  Daca nu ai calculat pana acum:
  http://www.marketwatch.com/investing/Stock/FB?countrycode=US selectezi 2012-2015
  in 2012 FB s-a dus pe bursa cu 35$ pe actiune, apoi a scazut la 25 si toti investorii au sarit pe Zuckerberg, care s-a bagat serios pe lansarea unor servicii noi de facut bani. Astazi FB valoreaza 35 miliarde $, din care 2/3 le-a facut intre 2012-2015. Adica 7 miliarde $ pe an. Adunati de la fraieri, de la cine altcineva.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.