cum detectezi o tara saraca

Marţi, 11 Iunie 2013 | 7 Comentarii

Un indicator foarte bun îl reprezintă numărul de utilizatori de Internet mobil. Accesul la Internet mobil e furnizat, de regulă, de către operatorii de telefonie mobilă.

Un posesor de smartphone care are şi conexiune la Internet mobil dar care are şi o maşină poate genera informaţiile care sunt afişate pe Google Maps Traffic. Dacă ne uităm peste Europa, constatăm că ne situăm într-o zonă extrem de săracă.

google_trafic_europa

La smartphone-uri stăm foarte bine (cel puţin din declaraţiile oficiale), la numărul de maşini stăm de asemenea bine (chiar dacă şoselele patriei sunt pline de cazane cu roţi), la conexiunea de Internet mobil probabil că stăm foarte prost. Cel puţin aşa rezultă din imaginea de mai sus.

7 comentarii la “cum detectezi o tara saraca

 1. AvatarMihai a comentat:

  De unde atata internet pe mobil, din moment ce nesimtitii de la Orange iti iau si casa pentru cativa giga, iar RDS nu are acoperire suficient de buna sa-ti mearga mapsul.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. AvatarBucovinean a comentat:

  Nu cred ca e vorba numai de pret sau telefoane ci de faptul ca unele sunt mai greu de folosit si de aia multi au navigatoare gps. Inainte aveam un Nokia cu mapele lor care mergeau foarte bine. In comparatie cele de la google inca nu se compara si au trecut ani buni de cand tot lucreaza..
  Si inca o problema multe din harti au nevoie de retea gsm ca sa actualizeze locatia etc, reteaua in anumite zone inca merge pe GPRS sau deloc, deci de ce te-ai baza pe telefon si hartile google?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. AvatarGelu a comentat:

  Cred ca numarul de utilizatori de internet mobil tine mai mult de mentalitate decat de saracie… nu suntem o tara saraca, noi o facem sa para asa.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Hai că eşti simpatic! Caută pe net şi vezi care este factura medie la mobil în Germania şi compară cu ce raportează companiile din România. Ia fii tu european şi plăteşte 50 EUR pe lună abonament la mobil!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. AvatarGelu a comentat:

  Din câte știu GMaps Live trafic colectează informațiile de la utilizatorii care folosesc aplicația GMaps pentru a se orienta în trafic și au activată opțiunea MyLocation.

  O țară este saracă dacă nu folosește GMaps pentru a se orienta în trafic?

  Utilizatori de internet mobil cu siguranță sunt mai mulți decât acel indicator de pe hartă !

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Dacă te orientezi în trafic şi foloseşti o aplicaţie statică, rişti să dai în gropi. În ţările civilizate se utilizează aplicaţii moderne care necesită conexiune la Internet şi care te anunţă dacă e “buşon”, dacă e un accident, dacă e traficul îngreunat te dirijează automat spre zone cu trafic mai scăzut. Toate astea înseamnă dispozitive performante, abonament la net cu mai mult de 50MB incluşi şi abonament la diverse alte servicii on-line. Şi da, asta însemană bani. Deci suntem o ţară săracă – ăsta e doar un indicator, sunt multe altele care ne spun fix acelaşi lucru. E departe de a fi o stare de spirit!

   Dacă te raportezi la numărul de utilizatori de iGO piratat cu hărţi actulizate în 2009, e ok – suntem bogaţi!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.