cum detectezi o tara corupta

Miercuri, 19 Iunie 2013 | 1 Comentariu

Un om care vine pentru prima dată într-o ţară ia contact vizual cu maşinile care circulă pe străzi. Dacă vine cu avionul, ajunge la aeroport şi acolo sunt maşinile taxi. Deci vrea nu vrea vede numere de înmatriculare. După o logică normală, numerele de înmatriculare – fiind emise de poliţia ţării respective, ar trebui să fie identice din punct de vedere al aspectului. Asta doar teoretic … Această logică nu se respectă şi în România, deci omul va vedea pe stradă şi aşa ceva:

numar_inmatriculare_atipic

Brusc îşi pune întrebarea: “Cum este posibil ca numerele de înmatriculare să nu fie toate la fel, ca aspect?”

Răspunsul este foarte simplu şi vine firesc: Se poate într-o ţară coruptă, în care se dă şpagă!

Dacă poliţia – instituţia care eliberează numerele de înmatriculare, nu respectă legile ţării, ce pretenţie poţi să ai de la oamenii obişnuiţi? Nu, dacă ai un cumătru la poliţie şi îţi “aranjează” să primeşti un astfel de număr tot corupţie de cheamă, chiar dacă nu dai nici un ban şpagă.

nedumerire_numere_inmatriculare_litere_despartite

Deci da, avem o ţară coruptă! Şi avem dovezi solide …

Bonus: Subiectul a mai fost abordat pe diverse site-uri şi în ziare, unele televiziuni au prezentat şi la ştiri. Oficial, poliţia susţine că ei nu eliberează aşa ceva. Cu toate că evidenţele contrazic părerea oficială, chiar unii poliţişti au la maşini astfel de numere.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.