cum depasesti cu volan pe dreapta

Luni, 20 Ianuarie 2014 | 8 Comentarii

Pentru mine rămâne în continuare un mister cum maşinile cu volan pe partea dreaptă sunt înmatriculate în voie şi sunt lăsate să circule pe străzile de la noi. Nu reuşesc să înţeleg cum anume se asigură şoferul unei astfel de maşini, cu volan pe dreapta, atunci când face o depăşire. Sau nu se asigură?

Vineri, în jurul orei 13.15, Corneliu Varga, în vârstă de 24 de ani, din Gura Humorului, care conducea un microbuz VW LT, cu volan pe partea dreaptă, s-a angajat într-o depăşire imprudentă, lovindu-se violent de un microbuz VW Transporter, condus din sens opus de Vasile Plaiu, în vârstă de 28 de ani, din Mironu-Valea Moldovei. În urma impactului, cei doi şoferi au murit, unul la faţa locului şi unul după câteva minute, la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.monitorulsv.ro

accident-volan-pe-dreapta-campulung-2014
Sursă foto: monitorulsv.ro

Oare în Anglia maşinile cu volan pe stânga pot circula liber pe străzi?

8 comentarii la “cum depasesti cu volan pe dreapta

 1. Adrian a comentat:

  In Anglia ai voie cu masina cu volan pe dreapta. Am un amic care si-a luat masina din Romania de mai multi ani si circula fara probleme.
  In mod normal nu prea poti interzice acest lucru,..pentru ca nici ei nu ne interzic sa mergem acolo cu cele cu volan pe dreapta…insa intradevar mi se pare generatoare de pericole aceasta problema…si pentru ceilalalti participanti la trafic nu doar pentru respectivul cu volan pe dreapta.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Cred că te referi la maşini cu volan pe stânga care circulă în Anglia. Dar rămân nedumerit asupra procedurii pe care o urmează un şofer cu volan pe dreapta când depăşeşte în România. Cum anume procedează?

   Comentariu bun. Thumb up 4 Thumb down 0

 2. geimsbond a comentat:

  Din nefericire nu se pot interzice inmatricularile deoarece si noi si UK-ul suntem parte a Uniunii Europene.
  RAR-ul e total impotriva dar nu are incotro si tre sa le dea accceptul daca sunt ok tehnic.
  Si eu m-am intrebat de multe ori cum mama dreaq depasesc.Eu as face-o doar in zona de maxima vizibilitate(atat cat se poate). Dobitocul ala a depasit si in curba.Tara de retarzi!!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. Adrian a comentat:

  @omrau: Da…la masini cu volanul pe stanga ma refeream. M-am exprimat gresit.
  Referitor la intrebare…cum depasesc? La fel cum depasesc europenii nostri cu volanul pe stanga in Anglia …adica …GREU …si cu riscuri.
  In mod normal ar trebui sa se interzica cel putin inmatricularea.

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 1

  Răspunde
 4. Mihai a comentat:

  Bai sa fie! Mie nici nu mi-a trecut prin minte pana acum chestia asta, Dar citind articolul mi-am dat seama ca ca sa depasesti avand volanul pe dreapta trebuie sa ramai in spatele masinii din fata ta cu X metri, asta depinde de ce e exact in fata, camion, dubita sau ce o fi. X poate fi cred si 50 metri daca in fata ai un camion destul de marisor. Si atunci cand vezi oportunitatea o bagi din a 5-a inapoi in a treia, turezi mototul la 17000 si da-i in depasire (daca poti).
  Bine, eu sunt oarecum un prostovan amarat si mi-am dat seama cum trebuie facut doar acum. Dar parlamentarii nostri destepti care fac legile se presupune ca ar fi trebuit sa anticipeze scenariul. Sau ?

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde
 5. bush a comentat:

  In anglia nu prea ai de ce sa depasesti..marea majoritate a strazilor sunt cu 2 sensuri de mers si autostrazi cu 3 sau 4 benzi pe sens.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Era vorba despre depasitul cu masina cu volanul pe dreapta intr-o tara in care se circula pe dreapta. In Anglia e foarte OK sa depasesti cu volanul pe dreapta, pentru ca te poti asigura.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.