cum cumperi în 3 secunde

Luni, 23 Noiembrie 2015 | 3 Comentarii

Mi-am zis că nu mai scriu pe subiectul #blackfraierday. Fiecare crede ce vrea, inclusiv că e posibil să comanzi un produs, pe PC, şi să plăteşti la procesatorul de carduri, în 30 de secunde. Gogoaşa e atât de putredă, că unii dintre cei plătiţi să promoveze “evenimentul” au scris că ei nu au cumpărat de pe PC, ci din aplicaţia mobilă, şi au făcut asta în 3 secunde. Sigur, dacă nu ai rumeguş în cap, îţi dai seama că este imposibil aşa ceva – dacă ai ţinut un smartphone în mână, desigur, aşa încât mincinosul care face promovarea plătită a nuanţat. A şters comentariul în care spune cum a cumpărat el în 3 secunde, şi a făcut update la articol în care spune că:

Cred că la 10 secunde după ce începuse Black Friday aveam iPad-ul comandat.

Doar cred, nu e foarte sigur. E posibil să fi fost 11 secunde. 🙂

cum-cumperi-in-3-secunde

Repet, orice om care a lucrat la un computer, a dat o comandă pe net, a manevrat un telefon mobil, a plătit la un procesator de carduri, îşi dă seama că se minte:

ssd-emag-30-secunde-stoc-epuizat

Aşa cum a minţit ăla de povestea cum furnizorii stabilesc preţurile de vânzare ale magazinelor.

Bonus: Ca să vedeţi că şi să minţi este foarte complicat. Cităm:

Anyway, două lucruri. Primul, am întrebat ceea ce mulți doresc să afle: de ce au început așa târziu reducerile și care a fost stocul pentru anumite produse cheie.
De ce așa târziu? Atunci a fost sistemul gata. Se pare că omul cu cheile de la server nu stătea la bariera din Pipera, cum glumeam eu dimineață, ci promoțiile se lansează după încă o verificare. Sunt prețurile verificate? Load balancing-ul e funcțional? Procesatorul de carduri a confirmat că e pe poziție și monitorizează partea lui de treabă, în caz că apar probleme? Etc etc. Anul trecut au dat drumul la site la 6:50, anul acesta la 8:20.

Corect, ai pregătit evenimentul cu 6 luni înainte, şi lansezi la 8 şi 20. Bun, pare credibil!

3 comentarii la “cum cumperi în 3 secunde

  1. Avatarala-bala a comentat:

    V300 il pun pe sisteme de conta care incarca os-ul si apoi lucreaza in rdc pe server. sunt bune rau de tot 🙂 schimb unul pe an per pc pana cand ies din garantie… cum am zis, bune rau 🙂 In rest samsung si seagate. Sa fiti iubiti!

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.