cum arată economizorul de curent

Miercuri, 11 Februarie 2015 | 9 Comentarii

Uite că vin şi nişte poze, făcute după un economizor real, funcţional, cu care nu numai că poţi să economiseşti curent, dar poţi inclusiv să dai contorul de energie electrică înapoi. Dispozitivul este “inteligent”, să nu uitaţi asta. Dacă o să cumpăraţi economizoare care nu sunt originale, e posibil să nu fie inteligente. Doar economizorul original este valabil. Glumesc evident …

Aşa arată mizeria, la exterior şi la interior. Condensatorul este legat în paralel pe reţea (printr-o siguranţă fuzibilă), iar LED-urile sunt în serie. E şi o punte redresoare făcută cu 4 diode şi un varistor. Nu am avut răbdare să fac schema completă – chiar nu merită atâta atenţie ţeparii.

economizor-intern-1

economizor-intern-2

economizor-intern-3

economizor-intern-4

economizor-intern-5

Chinezii vând pe forum-uri aşa ceva, şi, pentru mai multă credibilitate pun nişte poze cu măsurători:

economizor-experiment

Dacă vă întrebaţi cum am făcut eu pozele, trebuie să ştiţi că da, am cumpărat un asemenea dispozitiv. Ca să economisesc, evident. 🙂

9 comentarii la “cum arată economizorul de curent

 1. AvatarPower Saver Max a comentat:

  Da! foarte tare…..
  Desi reusesc sa fac ledurile alea sa se aprinda cu mai putine componente :), deja astia au facut exces de componente in mizeria respectiva.
  Ideea salvarii de energie cu PFC (power factor correction) se aplica la consumuri mari nu in casa si abia acolo gasesti microcontroler care decide ce trebuie facut.
  Dar intr-o societate educata in ideea nu conteaza cat costa, conteaza cat economisesti, este firesc sa se faca reclama la porcarii de genu’ si sa existe creduli care cumpara.
  In locul astora as fi facut reclama la modul: banii inapoi garantat in 30 de zile dar economizorul incepe sa functioneze abia dupa 60 de zile dupa ce componenta inteligenta din interior invata caracteristicile unice a instalatiei din casa si a consumatorilor. 🙂

  Răspunde
 2. AvatarPower Saver Max a comentat:

  Pai ce sa faca? consuma vreo 2wati/ora din retea ca sa aprinda ledurile alea.
  Mai mult de atat nu are ce sa faca.
  Intamplator sunt proiectant de electronica (asta inseamna ca stiu ce scriu).

  Răspunde
 3. AvatarGicu de la cazane a comentat:

  Unde se fabrica acest aparat? Ma intereseaza sa fac distributie pe plan national, cred ca ar fi profitabil. Numarul prostilor / total populatie x 10 lei profit / produs = aprox 50 milioane lei = 10 milioane $. Merita!

  Răspunde
 4. Avatarisabela munciu a comentat:

  Eu am cumpaRAT doua astfel de economizoare! si factura a scazut la jumatate… trebuie doar sa crezi…Forta e cu Tine!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Daca mai cumperi 2 economizoare factura va fi zero, daca mai pui 3 vin astia de la compania de electricitate si iti aduc bani lunar. Se merita!

 5. Pingback: economizorul de curent – v2 | OmRau - Blog de om nervos

 6. Avatarcotoi vasile a comentat:

  Cea mai mare teapa sa dai o roaba de bani si sa iei asa zis aparat , ECONOMIZOR CURENT , o carcasa frumoasa cu 4 rezistente si 2 leduri in loc sa economisesti curent consuma curent ledurile 2 w pe ora asa afacere mai zic si eu teapa totala , aviz amatorilor nu va mai apropiati de acest aparat sub nici o forma .

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.