cum a dat baxi ţeapă în România

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 | 9 Comentarii

Reprezentanţa oficială a Baxi în România s-a închis. Nu mai are cine asigura garanţia de 8 ani promisă la cumpărarea centralelor, aşa încât se poate spune că firma Baxi a tras ţeapă. Dar o ţeapă aşa, puturoasă. Vinzi centrale, te bagi înaintea altora promiţând garanţie de 8 ani, când majoritatea concurenţilor au 2, 3 sau maxim 5 ani. Evident că şi preţul este corespunzător mai mare. Şi închizi şi pleci. Oare cei de la baxi.it nu au nimic de comentat? Pentru că, până la urmă, e răspunderea producătorului centralei să asigure garanţia, indiferent cu ce firmă face asta.

baxi-romania-centrale-termince-teapa-garantie

Suntem spre sfârşitul anului 2015 şi problema încă nu este rezolvată.

Bonus: Detalii despre firma în insolvenţă S.C. Baxi România S.A. găsiţi aici.

Later edit: Am luat în loc o centrală Motan, ieftină şi bună. Produsă în România de nişte oameni dibaci, aceiaşi care produc vopselele Kober.

9 comentarii la “cum a dat baxi ţeapă în România

 1. AvatarAlex S a comentat:

  Ti-ai pus problema ca firma Baxi Romania a fost – pe romaneste – mânărită pe piata locala de restul firmelor care nu s-au putut ridica la nivelul ofertei lor? Oare de ce exista http://www.baxi.co.uk cu garantii de 10 ani? Pentru ca englezii-s mai ai dracu? Nah, nici gand.
  Ai auzit de sabotaje? De actiuni tip firme mari care angajeaza oameni ca sa-i trimita apoi ca angajati in alte firme care le sunt concurente pentru a le impinge catre dezastru (insolvente, faliment etc) dat fiind faptul ca le “strica” profitu’ cu produselor lor prea bune?
  Incearca sa te documentezi inainte din a da din proverbiala gura de roman care se plange fara sa citeasca.
  Si nu, nu am dovezi in legatura cu spusele mele, dar in anumite cazuri nici nu-ti doresti sa ai astfel de dovezi – in schimb, poti sa faci uz de chestia aia care-ti sta intre umeri si sa dai un “sărci” pe internet sa descoperi singurel paradoxuri de genul baxi.co.uk. La ei de ce a mers si la noi nu? mm? Te rog, fii amabil si deschide ochii, romanu’ de rand (masele mai concret) are tendinte de golan care se vinde pentru 10 euro-n plus si se preteaza la magarii de orice natura. Noi suntem de vina pentru ce ni se intampla, nu conducatorii (pe care apropo, noi i-am ales) si nici strainii care vin la noi in tara in incercarea de a face business mai ieftin. Cate sute de ani trebuie sa treaca pentru ca romanii sa-si asume si ei macar o parte din responsabilitatea cacatului in care se zbat?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Stimate domn, am luat legatura cu Baxi Italia si au refuzat sa onoreze garantia. Am trimis toate documentele si pozele solicitate de ei. In legatura cu “plansul fara sa citeasca”, las-o asa. Din moment ce tot ceea ce ai scris se bazeaza pe supozitii si povesti spuse la o bere – “nu am dovezi in legatura cu spusele mele” – ma abtin sa spun mai mult. Ce face Baxi e problema lor, Baxi Italia, ca pana la urma noroiul de pe firma ajunge la ei. E treaba lor cum isi aleg distribuitorii, problema mea este ca m-au inselat. Si in mod cert nu sunt singurul, sunt cu miile care au dat bani pe promisiuni. Plus ca se poate deschide un mic proces in instantele din Italia, dar costurile ar depasi o centrala noua, de la o firma serioasa.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. AvatarJohn a comentat:

   Pe scurt: aceeasi actionari au mai falimentat si alte firme, ex. Meda, Doctor celsius. In ultimi ani Baxi Ro si-a schimbat de mai multe ori sediul chiar si CUI-ul. In perioada in care Baxi Ro a inceput sa dea 8 ani garantie, Baxi It dadea 3 ani (la aceleasi produse). Oameni din staful Baxi Ro si-au deschis acum firme care comercializeaza piese de schimb pt. centralele Baxi (contracost bineinteles). Toate sunt usor de verificat “poti sa faci uz de chestia aia care-ti sta intre umeri si sa dai un “sărci” pe internet sa descoperi singurel”.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AvatarNicuAdrian a comentat:

  Fiind in necunostinta de cum functioneaza si cum are trebui sa lucreze o centrala am luat o teapa foarte mare de la cei de la baxi. Centrala mea a fost defecta decand am cumparat-o. 800 900 lei per luna la gaz. Am tot sunat la cei care se ocupau de garantie pentru erorile care dadea centrala . veneau reglau mergea 1 zi 2 apoi iara facea probleme. Temperatura in centrala la 95 100grade [o aveam setata pe 40] la apa calda, la caldura scadea presiunea pe centrala si nu incalzea toate caloriferele apa calda la baie nici acu nu o pot folosi. Intr-un final dupa 3 ani cand deja centrala dadea tot felu de erori si nu o mai puteam folosi deloc au venit au reglat iara dar nu au mai reusit sa manareasca din setari si au fost nevoiti sa schimbe vana de gaz dar au schimbat-o dupa ce au facut zeci de poze zeci de acte si zeci de rugaminti la mine daca ma suna cei de la baxi sa le spun ce probleme are centrala. Intre timp m-am documentat si eu si sincer nu recomand Baxi Westen, de atuncia a fost probleme cu aproape toate piesele din centrala, vasu de expansiune, pompa, senzori, schimbatorul in placi, vana de gaz cu arzatorul, si multe altele, care dintre toate au schimbat doar vana de gaz. din pacate la aceea data nu stiam si am fost prostit pe fata de cei de la service daca stiam sigur as fi apelat la anpc si alte forumuri de protectia consumatorului si as fi rezolvat problema.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. AvatarMihaela Helmis a comentat:

  Suntem in aprilie 2017.Am centrala Baxi de 4 ani iar acum s-a defectat componenta electronica.Au venit niste neni de la asa zisul service care ne-au preluat si…..pauza.De 3 zile n-am apa calda ,a venit primavara si nu mai am nevoie de caldura.Ce sa fac? Aveti idei?Locuiesc in Bucuresti si nu e totul roz asa cum se crede.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Cumpara o centrala Motan. Eu asa am facut si sunt mai mult decat multumit.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Pai e clarificata – nu ai garantie. Povesti cu 8 ani si alte bazaconii nu mai crede nimeni.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.