cum a ajuns voiculescu capitalist

Marţi, 5 August 2014 | 1 Comentariu

Dacă nu aveţi timp să urmăriţi întâmplările din dosarul Voiculescu, profesorul Dan Voiculescu, domnul profesor, sau cum îi mai spune Gâdea pe la emisiuni, aveţi aici, pe scurt, esenţa. Lucrurile stau cam aşa:

Dosarul ICA a fost trimis în judecată în 4 decembrie 2008, la Tribunalul Bucureşti, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator, el fiind învestit pe 15 decembrie 2008. Procurorii susţin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.

Dan Voiculescu a fost acuzat de infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate, în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani.

Celelalte persoane trimise în judecată sunt: Corneliu Popa, Sandu Jean-Cătălin, Mencinicopschi Gheorghe, Sorin Pantiş, Săvulescu Vlad-Nicolae, Domnişoru Gheorghe Marian, Sin Gheorghe, Baciu Constantin, Petre Alexandru, Marinescu Grigore, Ene Vica, Pop Flavius Adrian.

În data de 14.10.2008 Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în dosarul lui Voiculescu. Ministerul solicită recuperarea a 60 milioane euro prejuidiciu constat în dauna statului de către procurori.

voiculescu

Ceea ce înseamnă că domnu’ profesor a luat de la stat un teren pe mai nimic. De aici a avut şi banii pe care îi toacă prin televiziuni, de aici are şi acea aroganţă a capitalistului plin de succes. Succes care vine din înşelarea statului, cu complicitatea unor funcţionari. La momentul producerii înşelătoriei, Mencinicopschi – vestitul doctor de nimic, era directorul ICA, prin funcţia sa el find parte la înşelătorie.

Aşa spun procurorii şi probabil că aşa şi stau lucrurile. S-au semnat hărtii, Voiculescu e acum proprietar pe un teren care a fost al statului, suma plătită find derizorie. Sigur, totul a fost mascat într-o privatizare de succes, la un loc cu nişte clădiri fără valoare şi un grup de “cercetători” venind şi un teren în buricul capitalei. Atât de simplu, după o metodă brevetată deja de George Becali.

Apropierea de uşa celulei generează spaimă pe platourile de filmare Antena 3.

Sursa: gandul.info

Un comentariu la “cum a ajuns voiculescu capitalist

  1. crispus a comentat:

    A3 surprinde intotdeauna. N-am crezut ca poate fi mai penibila, dar se vede ca se poate.

    Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.