cristina se uita in oglinda la tramvai

Joi, 12 Ianuarie 2012 | 0 Comentarii

Multi nu se ghideaza dupa o vorba de duh din batrani care spune “Daca esti prost, stai acasa !” si ies in presa cu diverse chestiuni aberante. De exemplu, impresionata de accidentul in care la meciul Tramvai – Lucescu, scorul a fost 1 – 0, Cristina Topescu puncteaza in Jurnalul National:

cristina topescu

“Asteptam sa trec în mod regulamentar pe sensul opus, dar ramasesem pe linia de tramvai unde nu ai voie sa stationezi, e adevarat. Eram, insa, intr-o situatie imposibila, nu ma puteam misca de acolo. Am vazut tramvaiul venind de la o distanta de cateva zeci de metri, venea incet, ma vazuse, evident, eram sigura c-o sa opreasca. Si totusi nu oprea. Continuam sa cred ca va opri în timp util, dar el n-o facea. Nu-mi venea sa-mi cred ochilor că vine spre mine şi că nu se opreşte, desi vedea ca sunt in imposibilitate de a ma deplasa. A intrat pur si simplu in mine si m-a tarat pe linia de tramvai cativa metri buni, ma impingea, cu o viteza mica, insa, slava Domnului. Aproape ca am avut senzatia ca vatmanul se distreaza. A fost cumplit.”

Bun, sa le luam pe rand:

1. “ramasesem pe linia de tramvai unde nu ai voie sa stationezi” = cunoastem legea, deci e bine
2. “nu ma puteam misca de acolo” = ai ajuns acolo in mod constient, nu te-a pus nimeni sa treci peste linia de tramvai
3. “am vazut tramvaiul venind” = ai vazut tramvaiul, si desi stiai ca nu ai voie sa stai in fata lui, ai ales sa ramai in masina si sa te uiti in oglinda cum vine
4. “continuam sa cred ca va opri în timp util, dar el n-o facea” = te uitai in oglinda si-l vedeai venind si te gandeai ca va opri. Nici acum nu ai avut altceva mai bun de facut decat sa continui sa privesti in oglinda
5. “aproape ca am avut senzatia ca vatmanul se distreaza” = probabil ca era doar o impresie, vatmanul se distra cu adevarat, vazand ca tu ai observat ca vine si continuai sa te uiti in oglinda

Intrebari logice:

1. Daca ai ramas pe linia de tramvai ilegal, si stiai ca e ilegal, si ai vazut tramvaiul ca vine incet (asa ai declarat), alta idee decat sa ramani in masina si sa privesti cum vine nu ai avut ?
2. Te-ai gandit o secunda ca era intelept macar sa semnalizezi dreapta si sa misti masina macar si 5 centimetri ? Vatmanul observa macar buna intentie si poate oprea. Daca a vazut ca stai ca bolovanul pe drum si te uiti in oglinda, ce voiai sa faca ? Poate a avut si el senzatia ca te distrezi !
3. Te-ai gandit ca era o solutie sa cobori din masina si sa te uiti la el ? Poate te recunostea sau poate nu, dar daca vedea ca te intereseaza intr-adevar situatia, poate reactiona altfel.
4. Masinile au un buton tringhiular de culoare rosie. Daca il apesi se aprind semnalizarile pe amble parti. Te-ai gandit ca era o solutie ? Poate intelegea ca ti s-a stricat masina si nu te poti da la o parte.

Dar dintre toate aceste posibilitati ai ales sa ramai in masina si sa te uiti in oglinda.

E greu la volan, dar e infinit mai greu sa nu fim penibili !

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.