coreea de nord a atacat sony

Joi, 18 Decembrie 2014 | 1 Comentariu

Când tu eşti ţara ca furnizează echipamente pentru Internet, ţara care pare să controleze cam tot ce mişcă pe Internet, cum se vede când anunţi că nişte oameni răi din Coreea de Nord au atacat Sony Pictures, o companie din ţara ta?

sony-hacked

Anchetatorii americani au stabilit că atacul informatic asupra Sony Pictures a fost realizat de Coreea de Nord, potrivit unei surse oficiale de la Washington, studioul de film fiind forţat să anuleze lansarea peliculei “The Interview“, decizie aspru criticată de Hollywood, scri Mediafax.

O grupare de piraţi informatici care s-a arătat jignită de filmul “The Interview”, o comedie care prezintă un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, a atacat, în noiembrie, reţeaua informatică a companiei Sony Pictures, publicând ilegal pe internet documente care au ţinut prima pagină a presei internaţionale şi filme produse de Sony care au fost descărcate ilegal de pe internet în urma accesului în serverele companiei.

Administraţia de la Washington ar putea anunţa curând că în spatele atacului informatic se află guvernul Coreei de Nord, potrivit sursei din cadrul administraţiei Statelor Unite ale Americii, citate de Reuters.

Comedia “The Interview”, a cărei producţie a costat 44 de milioane de dolari, trebuia să fie lansată în cinematografe pe 25 decembrie.

Un comentariu la “coreea de nord a atacat sony

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.