copiii într-o realitate virtuală

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013 | 2 Comentarii

Tehnologia evoluează. Nu ştie nimeni dacă direcţia în care ne îndreptăm este bună sau nu, dar probabil că nu. Copiii nu mai au copilărie, jocul nu mai este un joc sănătos, afară, în aer liber. Copiii nu mai fac mişcare aproape deloc, stau toată ziua în casă cu ochii în ecran. Scrisul de mână este din ce în ce mai greu, cu cititul nu se mai omoară nimeni, exprimarea liberă, conversaţia, deja sunt lucruri aproape imposibile la o mare parte din absolvenţii de liceu. Sigur, ne propunem că introducem tablete pentru fiecare elev.

Pentru a amplifica dezastrul, unii au inventat un ecran care ţi-l poţi monta pe faţă. E vorba despre un ecran (împărţit în două zone, câte una pentru fiecare ochi) pe care se crează o realitate virtuală. Arată aşa:

oculus_1

oculus

iar copilul cablat aşa:

oculus-2

Ca tehnologie, este minunat. Uite un film interesant:

Vă daţi seama că un copil care stă cu mizeria aia pe cap 2 ore, când se opreşte curentul, nu ştie nici cum îl cheamă, nici în ce oraş e? Nu mai vorbim că un incendiu poate distruge absolut tot în jurul lui fără ca el măcar să observe!

2 comentarii la “copiii într-o realitate virtuală

  1. Tinel a comentat:

    Din pacate din ce in ce mai multi copii sunt incurajati de parinti sa piarda timpul pe net, in loc sa citeasca o carte.De aici si aparitia a tot mai multi copii cu pb. psihice ,care nu sunt in stare sa lege doua vorbe coerent.. 🙁

    Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.