conexiuni mobile 4G

Joi, 26 Februarie 2015 | 4 Comentarii

Citesc un articol sec, în care se face inventarul numărului de clienţi care sunt conectaţi cu abonamente 4G la reţele mobile. Se prezintă pentru început procentul din total posibili abonaţi acoperiţi de cele 4 reţele mari şi vechi:

Conform datelor prezentate în această lună de companii acoperirea la nivelul întregii populaţii a reţelelor 4G era următoarea: Orange – 63,63%, Vodafone – 55% iar Telekom – 27%.

logo-4g-lte

Lipseşte digiMobil, dar îmi scapă motivul. Stai că digi încă nu are 4G … Urmează partea cosmico-halucinantă, în care Telekom spune că numărul de clienţi “aproape s-a triplat” în ultimul trimestru din 2014:

Orange avea la sfârşitul anului 2014 circa 400.000 de clienţi pentru serviciile 4G, în timp ce Vodafone a anunţat recent că va avea în reţea în curând o jumătate de milion de echipamente 4G. Telekom a comunicat doar că numărul de clienţi 4G “aproape s-a triplat” în trimestrul patru 2014 faţă de trimestrul anterior.

Sigur, dacă ai avut 1 client şi acum ai 3, numărul s-a triplat. Îmi place, mai ales că lucrurile se precipită şi un număr semnificativ de clienţi şi-au închis abonamentele la Telekom (Romtelecom ajuns aşa în urma privatizării “strategice” realizate de Gabriel Ţepelea) sau şi-au portat numerele în alte reţele.

Nici unul dintre cei 3 furnizori nu pune la dispoziţie public o hartă doar cu acoperirea 4G. De ce oare? Nu mai spun că Vodafone se laudă cu “Best in Test” pentru reţeua lor, în urma unui test făcut cu telefoane Samsung Galaxy S4. Am scris despre subiect şi mi se pare absolut nepotrivit ca mare furnizor să te afişezi cu aşa ceva. Caută frate unii care testează folosind echipamente profesioniste, nu teste de descărcat filme de pe Youtube.

Fără să mai amintim că Vodafone a obţinut 449 din 500 iar Orange 428 din 500, adică o diferenţă între cei 2 furnizori de 21/500 adică de 4,2%. Ţinând cont de aparentul amatorism cu care s-au făcut măsuratorile, eu nici nu m-aş afişa public cu aşa ceva.

Sursa: zf.ro

4 comentarii la “conexiuni mobile 4G

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Este reclama la digi, dar daca te uiti doar la partea care priveste Romtelecom si citesti si textul, vezi ca e ca un arc peste timp.

 1. AvatarPetrica Fochistul a comentat:

  Baaaa Gicule, cand iesim la o bere? Vad ca ai timp sa comentezi aici dar sa ma suni nu. Apropo de ce ziceai de Digi, sa stii ca viteza pe net mobil e exact asa cum mi-ai spus saptamana trecuta, tinde spre zero! Mai ales aplod. Acum imi pare rau ca am facut 3 abonamente la ei, nici nu stiu cum sa renunt. Stii ca te-am sunat pe FaceTime si nu te vedeam deloc. Pai am sunat la Digi la *777 si astia baaaaaaa nu-ti vine sa crezi, astia zic ca nu garanteaza aplodul. Le zic ca baaaa eu am nevoie de 400kpbs ca sa-mi mearga FaceTime, dar nu daunlod baaaa ci aplod, ca video pleaca de la mine pe aplod nu pe daun. Si imi zice baietu asta de la 777 ca nu se poate, ca ei nu garanteaza. Pai zi-mi tu acuma ce sa fac cu astia? Am in total la ei abonamente de vreo 50 Euroi, ce sa fac cu ei?

  Răspunde
  1. AvatarGicu Cazangiu a comentat:

   Mai Petrica, sa stii ca a fost o idee proasta sa te bagi la RDS cu toate serviciile! Pai daca se busheshte ceva la ei tie nu-ti mai merge nimic. Trebuia sa-ti iei tv cablu de la rds, mobil de la voda si fix de la romtelecom. Asa cu toate la ei pot sa-si bata joc de tine cum vor muschii lor, ca vede pe calculator ca ai de toate deci logic nu ai cum sa pleci asa simplu de la ei.
   p.s.: Sa stii ca si la mine merge netul mobil digi ca dreaqu. Dar eu mai am si Orange si e de 10 ori mai rapid.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.