concluzii după alegerile locale

Marţi, 7 Iunie 2016 | 1 Comentariu

1. Democraţia e bună doar dacă iese candidatul nostru.
2. Suntem egali, cu exceptia proştilor, bătrânilor, PSD-iştilor şi a celor care sunt de acord cu corupţia.
3. Nu ne plac comuniştii, dar adorăm tineri ONG-işti cu viziuni comunistoide.
4. Iubim independenţa, dar ne scarbeşte decizia altora de a nu vota pentru că e vina lor că iar a ieşit PSD-ul.
5. Credem că există politicienii cinstiţi şi singurul lucru pe care trebuie să-l facem e să îi votăm, dupa care ei îmbunătăţesc societatea.
6. Credem că votul nostru valorează ceva: ori 50 de lei pe loc, ori gradiniţe gratis, pieţe ieftine, transport gratuit sau alte fantezii comuniste.
7. Ne dorim oameni cu principii pe care noi le avem doar declarativ.
8. Vrem să împuternicim reprezentanţi care să oblige concetăţenii să se supună voinţei noastre, pentru că nu îi putem obliga direct.
9. Credem cu sinceritate că putem obţine mai mult decât oferim şi că statul ne va face pe toţi să putem avea rezultate peste medie.
10. Suntem veşnic nefericiţi. Toţi ne bate, toţi ne fură, …

Sigur, între timp lui Lucian nu îi mai place de Klaus, cu toate că ni-l recomanda straşnic prin 2014. Da, acum nu a mai votat Facebook, cum cred că nici în 2014 nu a votat. Dar ăsta e un alt subiect.

alegeri-locale-2016

Şi ca să fie treaba, treabă, luaţi ceva minunat cu Clotilda de la Sectorul 1, manageriţă de bugete de 2 miliarde de euro şi firme cu 2.000 de angajaţi. Bugete de vis, bugete în vise.

Între timp au mai apărut ceva telefoane mobile deştepte. Gen smartphone. Plus că s-au ieftinit serios şi discurile SSD – un 240 de giga e în jur de 400 de lei.

Adaptare după Dragoş Manac.

Un comentariu la “concluzii după alegerile locale

 1. Niclovander Viorel Alexandru a comentat:

  Eu am o intrebare dupa alegerile astea Cu cine votezi cand nu votezi?
  In Romania doua treimi din populatie este scarbita de politicieni si are fabuloasa idee ca daca nu voteaza, politicienii vor fi cuprinsi de ramuscari si vor deveni peste noapte niste calugari la o manastire de taici.
  Stimate conational al meu care citesti din greseala acest comentariu:
  Cand nu votezi, din diverite motive alegi tot pe cei care au masluit alegerile. Le faci jocurile, nu le pui in pericol deloc micile lor scheme.
  Paradoxul romanesc—- exista cel putin 10 optiuni de vot la fiecare alegeri dar romanii nu au de unde sa aleaga pentru ca… e corupti aia de pe primele trei locuri si mai bine ii votam pe ei ca sa nu fure si altii. (Serios spun – opinia strazii pe care o auzi in mijloacele de transport in comun asta e)
  Mai e si sublimul — Si eu as face la fel daca as ajunge acolo.
  Cam asta este despre vot.
  Cu cine votezi cand nu votezi?
  Cum se poate mentine o depresie colectiva? O lehamite de tot si de toate. Nici pe proprii copii nu ii poti controla asa de bine cum reusesc politicienii nostri cu toata populatia care docila voteaza sau nu ceea ce li se comunica prin “sondaje” de opinie.
  Oricum ar fi taxele si impozitele sunt universale fie ca mergi la vot fie ca nu

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.