comentariu pe text

Duminică, 5 August 2012 | 1 Comentariu

Ultimele zile au arătat ca un concurs de tip “O declaraţie mincinoasă pe zi”. Participantul principal la concurs a fost, fără nici o îndoială, Traian Băsescu. Am citit acum ultima declaraţie, consemnată de hotnews.ro.

Să le luăm pe rând:

TB: “Ce ne spune Constitutia, mama legilor: la art. 81, alin. 2, cu privire la alegerea presedintelui Romaniei: este declarat castigator candidatul care a intrunit 50+1% din votul celor inscrisi in listele electorale.”

Comentariu: Da, Constituţia spune asta. Doar că nici un preşedinte al României nu a fost ales vreodată cu o asemenea majoritate. Chiar şi tu ai fost ales cu ceva mai mult de 5,2 milioane de voturi, în al doilea tur de scrutin.

TB: “Daca asa se alege, asa se si destituie. Listele electorale includ listele permanente si listele speciale.”

Comentariu: De acord, ai fost ales cu 5,2 milioane de voturi, cu tot atâtea voturi poţi fi demis. Asta cu majoritatea din listele electorale a fost introdusă în lege la presiunea UE. La referendumul din 29 Iulie 2012 au votat împotriva ta 7,4 milioane de români. Ai nevoie de mai multe ?

TB: “Sunt sigur ca la CCR se va face o citire corecta a legii, in ceea ce priveste listele electorale pentru referendum.”

Comentariu: Dacă CCR gândea ca tine nu mai prelungea termenul de luare a deciziei. Dacă l-a prelungit, înseamnă că într-adevăr undeva e o problemă. Te-ai asigurat şi i-ai decorat pe toţi judecătorii CCR, cu puţin timp înainte suspendare. Să fi fost asta o simplă coincidenţă sau ai simţit ceva ?

TB: “Sunt ingrijorat de cum va arata Romania pe 31 august. Am intrat intr-o cursa contra cronometru pentru prabusirea tarii. Suntem lipsiti de credibilitate pentru a imprumuta bani, romanii care au credite la banci sunt grav afectati de deprecierea leului.”

Comentariu: Toată guvernarea Boc s-a bazat pe împrumuturi externe. Aţi împrumutat într-un ritm incredibil, doar pentru a vă mulţumi clienţii politici şi a vă menţine la putere cu orice preţ. Competent e cineva care ştie să drămuiască ceea ce are, nu unul care se împrumută în prostie. Madam Udrea a fost competentă să administreze un buget uriaş?

TB: “Daca se va continua acest demers de intoxicare, care are multe mesaje de la Vocea Rusiei, nu stiu unde se va ajunge. Sunt realmente ingrijorat de prelungirea crizei si de modul de incitare a populatiei. Nimeni la televizor nu vrea sa vorbeasca de legi, ci de instructiunile primite prin Vocea Rusiei.”

Comentariu: Din păcate pentru tine debarcarea ta este dirijată mediatic din SUA şi de unele cercuri din UE. Rusia e şi ea prezentă probabil în acest scenariu. Un singur lucru este însă sigur: majoritatea românilor nu-ţi mai suportă stilul arogant şi nesimţit. Du-te pe mare şi lasă-ne !

TB: “Ii rog pe analistii de la televiziuni, nu le mai numesc, sa vorbeasca in conformitate cu legile tarii, nu cu instructiunile pe care le primesc prin radio.”

Comentariu: Stimate TB, trăim într-o ţară liberă, oricine are dreptul să spună ce gândeşte. Te deranjează?

TB: “Demisia mea ar fi cea mai mare lasitate. Presedintii nu abdica. Demisia mea ar insemna indeplinirea obiectivului celor care au organizat lovitura de stat, si eu nu vreau sa isi indeplineasca obiectivul. Daca spune CCR, imi iau bocceluta si plec. Am o meserie, stiu ce sa fac.”

Comentariu : Te dezamăgesc, dar presedinţii nu abdică – ei îşi dau demisia. Regii abdică, îl poţi întreba pe Regele Mihai I al României – e încă în viaţă şi ai avea ce învăţa de la el. Dar îţi dau dreptate cu un aspect: preşedinţii care nu îşi dau seama când e momentul să demisioneze pot sfârşi împuşcaţi. De Ceauşescu îţi aduci aminte ? E o diferenţă între tine şi el: Ceauşescu a construit o mulţime de lucruri şi a lasat ţara fără datorii. Pe vremea ta nu numai că s-a distrus tot sau s-a vândut, dar datoria externă este la cel mai mare nivel din istoria ţării. Flota unde este?

TB: “Declinul natalitatii a inceput din 2005, deocamdata tendinta este de crestere a numarului de alegatori (natalitatea din anii ’90). In anii urmatori tendinta va fi de scadere.”

Comentariu: “Asta e o altă minciună. Întreabă la INS şi îţi explică ei.”. Declinul natalităţii a început fix exact după 1990. Sporul natural este negativ în fiecare an care a urmat de atunci. Cum e posibil ca numărul de alegători să fie mai mare?

TB: “Cei 10,5 milioane de romani care au stat acasa, pe care nu-i consider votantii mei, vreau sa fim clari. Am avut si eu cateva milioane, acolo, dar au stat acasa. Oamenii astia n-au fost de acord cu lovitura de stat si am obligatia sa le explic romanilor acest lucru.”

Comentariu: Unde ai auzit tu lovitură de stat dată la vot ? La vot majoritatea dictează. Ai păcălit lumea la alegerile din 2008, dar între timp mulţi s-au prins că nu te pricepi să conduci o ţară.

Sursa: hotnews.ro

Un comentariu la “comentariu pe text

  1. Mihai a comentat:

    Un articol foarte bun. Din pacate am o sumbra predictie, cum ca marinarul va reveni la Cotroceni. Practic desi nu mai este in functie se pare ca toate institutiile statului ii sunt inca subordonate.

    Traim si vedem, insa prevad un euro peste 5.00

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.