sa framantam codul penal

Sâmbătă, 1 Februarie 2014 | 3 Comentarii

Intrarea în vigoare începând de astăzi a noului Cod Penal a aprins minţile ziariştilor şi altor oameni cu sau fără o meserie de bază. Dezbaterile sunt aprinse, cea mai mare preocupare este în jurul reducerii pedepselor pentru cei care se află deja la închisoare. Ce nu înţeleg eu din toate discuţiile poate fi rezumat foarte simplu. Să luăm un exemplu:

O persoană este în puşcărie acum, fiind condamnată pentru o infracţiune la care pedeapsa este între 5 şi 10 ani. Judecătorul a apreciat în 2011, pe baza probelor de la dosar, că infractorul trebuie să stea la închisoare 8 ani. Acum, în noul cod penal, aceeaşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare între 1 şi 3 ani. Persoana noastră este de 2 ani în puşcărie.

Conform celor relatate de analişti pe televizoare, infractorul nostru poate face o cerere şi poate fi eliberat chiar acum.

Cum este posibil ca un infractor care a fost condamnat după administrarea unui probatoriu, după câteva termene în care s-au audiat martori, după ce mai mulţi judecători (că a fost şi apel, şi recurs, etc.) au apreciat o anumită încadrare a faptei şi o anumită pedeapsă, să fie eliberat pe baza unei cereri simple? Chiar dacă acea cerere este examinată de un judecător, nu mi se pare admisibil să se treacă peste judecata iniţială. Adică ai comis fapta şi ştiai că ea este pedepsită într-un anumit fel, deci ţi-ai asumat că dacă te prinde asta e pedeapsa.

Nu mai spun că acest Cod Penal intrat în vigoare are nişte prevederi care obligă pe ascultătorii de telefone să îl anunţe pe infractor că îi sunt ascultate telefoanele. Sigur, pot să asculte fără să-l anunţe, dar înregistrările nu mai sunt luate în considerare de instanţă. Subiectul a fost abordat şi de Traian Băsescu – care a promulgat codul, acesta recunoscând că a comis o eroare. Desigur, juriştii de la Cotroceni nu sunt specializaţi pe drept penal, deci a găsit o scuză.

Foarte tare este că s-a dat liber la sex cu minori de peste 15 ani. Ideea e că dacă există acordul “victimei” de peste 15 ani, conform noului Cod Penal din România, lucurile sunt perfecte. Citiţi şi vă minunaţi!

Art. 198 – Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sursa: legeaz.net

Deci dacă e de bunăvoie, e liber la sex cu persoane de peste 15 ani. Pedofili din toate ţările, uniţi-vă!

Motivele pentru care s-au redus pedepsele sunt puerile, unul dintre ele fiind că sunt prea pline închisorile.

curve-romania

Desigur, primele persoane eliberate astăzi au fost nişte curve.

3 comentarii la “sa framantam codul penal

  1. Micționel a comentat:

    Sunt prea pline închisorile. Într-adevăr. Lanțul la picior și la muncă. Un “român liber” poate munci (sau nu) și să trăiască cu 700-800 lei/lună, iar pentru un deținut se cheltuie 2.397 de lei/lună.
    Probabil, aleșii noștri preferă “prospăturile” de 15 ani, zic.

    Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 1

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.