circulaţia în Japonia

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014 | 2 Comentarii

O mare problemă în oraşele mari este că, la orele de vârf, circulaţia este complet blocată. Se circulă bară la bară, nervi întinşi la maximum, etc. Ia priviţi cum arată o intersecţie din Tokyo, la o oră de vărf. Nu este miting de protest, sunt doar oameni care trec strada, liniştiţi, pe trecerea de pietoni.

trecere-de-pietoni-japonia-tokio

Într-o zi ploioasă se văd şi umbrelele:

trecere-pietoni-tokio

Dacă priviţi câteva minute la imaginea Live din această intersecţie, veţi observa că semafoarele au 3 timpi: pentru maşinile pe o direcţie, pentru maşinile pe cealaltă direcţie şi pietoni. Se circulă pe partea stângă (ca în UK), dar nu ai voie să faci dreapta, în felul acesta nu se stă în intersecţie pentru a da prioritate celor care vin din faţă, pentru că tu vrei să le tai calea. Ca şi cum la noi nu ai avea voie să faci decât dreapta în orice intersecţie. Simplu şi eficient. La noi nu se poate aşa?

2 comentarii la “circulaţia în Japonia

  1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

    La noi bineinteles ca nu se poate, pentru ca daca ai avea treaba spre stanga ar trebui sa mergi o intersectie in fata si sa faci de 3 ori dreapta, dupa care inainte. In Europa totul fiind construit haotic (din cauza reliefului dar si a culturii) chestia asta e 99% imposibila, nu exista mai nicaieri asa numitele ‘blocks’ adica grupuri de cladiri in bloc care se pot inconjura ca sa ajungi inapoi de unde ai pornit.

    Răspunde
    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Daca ai fost in Bruxelles ai vazut ca, cel putin in zona centrala, se poate. Probabil ca mai sunt si alte exemple.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.