cine este Sistemul

Marţi, 22 Noiembrie 2016 | 6 Comentarii

Ce sau mai bine zis cine este Sistemul, cel care l-a învins pe Emil Constantinescu şi pe care Băsescu spune că l-a îngenunchiat, şi care conduce de fapt ţara:

„Ca preşedinte am văzut la lucru această osatură a statului. Sistemul este ceva pe care toate statele îl au. Din această coloană vertebrală fac parte generali din serviciile de informaţii, generali din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, profesori universitari, unii procurori, judecători sau unii funcţionari din ministere şi agenţii care sunt veşnic pe posturile pe care le ocupă, în funcţii cheie. Aceste funcţii permanente, bugetare, care nu sunt afectate de alegeri, sunt cele care constituie coloana vertebrală a unui stat.”

„Politicienii nu fac parte din acest sistem, pentru că aceştia se schimbă la patru ani, după alegeri, şi nu reprezintă un pericol pentru sistem. Pe politicieni îi mai ia şi DNA. Pe generali nu îi ia DNA niciodată.”

„Sistemul din România lucrează în interes naţional când i se cere, când i se dau obiective clare. Drama este să nu-i dai obiective, pentru că atunci sistemul lucrează pentru el.”

„Aşa se înnobilează ei, făcându-se doctori. Ei folosesc oamenii politici, şi aşa te trezeşti că apare o iniţiativă legislativă prin care ei primesc pensii speciale. Sistemul îşi promovează interesele prin oameni politici vremelnici, însă ei rămân cu avantajele.”

„Este o poză acolo cu cei 25 de academicieni care şi-au trecut printr-o Ordonanţă de Urgenţă dată de Ponta dreptul de a avea rentă viageră, la fel ca un academician care a citit vagoane de cărţi sau a scris biblioteci întregi. Acolo, în acea poză, o să vedeţi sinteza sistemului.

sistemul-academia-stiinte-de-securitate

Toate pasajele sunt dintr-un discurs al fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

sursa

6 comentarii la “cine este Sistemul

 1. Avatar1111X a comentat:

  Pozacii astia sunt iluminatii Romaniei? Masonii alesi de mici din randul poporului ? Este clar ca exista un asa-numit sistem, dar nu prea cred ca e chiar asa de simplu de identificat componenta lotului. Atentie, se vrea o Noua Ordine Globala.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   E un punct de vedere al unui personaj care a fost 8 ani presedintele acestei tari, functie din care – si fara sa vrei – tot te prinzi de niste lucruri, chiar daca nu le poti influenta. Intotdeauna insa adevarul este la mijloc, deci si aici e un sambure de adevar.

 2. Pingback: când îţi curge griş cu lapte din gură | OmRau - Blog de om nervos

 3. Avatarmanu144x a comentat:

  E interesant să mă uit în 2020 la poza asta și să-l văd pe Cumpănașul acolo.

  Și mai aud de unii oameni cum că românia are nevoie de un om ca și cumpănașu…

  Trist…

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.