cine este monica macovei

Luni, 3 Noiembrie 2014 | 0 Comentarii

Monica Luisa Macovei este un europarlamentar care a fost promovat în funcţii de către Traian Băsescu şi de PD/PDL. Cineva care înţelege într-un anume fel lucrurile – om conectat şi care trăieşte din munca în privat, îmi spunea că, citez: Monica Macovei este “Un candidat independent care fara structuri de partid in spate a scos probabil cel mai bun scor al unui independent ever.”.

monica-macovei-votati-dna

Mă întreb: ce candidat la funcţia de preşedinte, în această campanie sau oricare alta, este independent de interese politice şi în final economice? Inclusiv promovarea masivă pe Facebook costă, şi nu puţin. Afişele stradale costă şi ele. Şi brichetele şi pix-urile distribuite celor care stau gură-cască pe drum, când treci cu alaiul, costă. Cât costă campania de promovare făcută de cei care afişau vaci pe blocuri?

Trebuie să fii complet naiv să crezi că o asemenea participare se poate face strict ca independent. Cine finanţează o campanie, se aşteaptă să primească înapoi mai mult decât a băgat – că aşa-i în business. Banii se pot returna prin intermediul unor contracte cu statul, prin ocuparea de către apropiaţi ai celor care au finanţat a unor funcţii publice sau alte forme prin care se întorc banii. Adică “Adă şi na”, după cum spune personajul principal din filmul Ticăloşii (de la minutul 45:00 + replica la minutul 46:48).

Sunt de acord că o mulţime de oameni a crezut sincer în vorbele spuse de Macovei, de genul justiţie independentă, dreptate, lege, inclusiv în tâmpenia de slogan care a circulat în ultimele zile “Votaţi Monica Macovei, votaţi DNA”.

“De mult vrem să ne fie bine acasă. Astăzi votăm pentru visul nostru – dreptate. Şi fiecare dintre voi când mergeţi la vot gândiţi-vă ce înseamnă DNA pentru voi: un vis sau un coşmar. Nu opriţi visul, votaţi visul.”

Şi tot o vorbă din film: “În politică, toată lumea are la mână pe toată lumea”. Deci să votăm vise, corect!

Later edit: După ce Moise Guran a anunţat că a votat cu Monica Macovei – adică PDL cu Videanu, Berceanu, Blaga, Băsescu (aveam impresia că înţelege mai mult de atât), au apărut comentatori care cred că Macovei a fost furată la numărătoare. Ceva de genul: “Cum mă, eu şi toate rudele mele am votat-o. Cum să aibă atât de puţine voturi?”

Dragos Maria – Ma simt inselata de propriiile institutii ale statului, nu se poate ca Monica sa aiba doar atatea voturi rudele mele care nu sunt putine si sunt rasfirate in patru judete au votat cu Monica Macovei, de ce sa fiu furata la vot? Sunt dezamagita si dezgustata am fost furati, si eu una nu voi vota in turul doi cu Iohannis cel care nu a luat atitudine atunci cand a avut loc puciul din 2012 sau nu a zis nimic in martea neagra acesti politicieni ne cred pe toti prosti de data asta si-au batut joc toate partidele de societatea civila nu voi vota Iohannis nu voi merge la vot ca se vede treaba ca orice faci ei cu pixul lor fac ce vor nu ce votam noi.

Hai că te-ai prins în final că e ţeapă.