chinezii ataca pe internet

Joi, 28 Februarie 2013 | 2 Comentarii

China este bănuită că sprijină atacurile asupra unor organizaţii din ţările SUA şi UE. De fapt guvernul chinez e bănuit, de fapt armata chineză. Cică ar fi constituit o unitate de elită – unitatea 61398 – care să spargă sistemele informatice ale companiilor mari din vest şi să adune informaţii pentru popor. Pentru poporul chinez.

chinezii_ataca_pe_internet_unitatea_61398

Aveţi aici un film făcut de o firmă din SUA, cam cum se desfăşoară un atac. Eu nu pot garanta că nu e manipulare, dar se merită urmărit pentru a vedea cam ce poate face cineva cu calculatorul tău, dacă nu eşti cu mare băgare de seamă:

Infectarea se poate face foarte simplu, prin vizitarea unei pagini de Internet. Java ajută mult la infectare, aşa că mulţi recomandă dezinstalarea ei dacă nu aveţi nevoie în mod explicit.

2 comentarii la “chinezii ataca pe internet

    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Eu cred ca sunt mici copii … Orice dobitoc cu legatura la net poate lansa un atac. Ca e vorba despre un slow loris sau un DDOS in toata regula, e doar o chestiune de optiune. Asa cum spun toti cei care analizeaza aceste probleme, cauzele duc si spre victime (de obicei configurari gresite, ignorarea unor posibile scenarii, etc.). Ma preocupa subiectul, dar nu cred ca, la ora actuala, hackerul chinez e foarte departe de specia crescuta la Ramnicu Valcea.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.