cetatenie la usa UE

Vineri, 4 Mai 2012 | 5 Comentarii

Pe 3 Mai 2012 a avut loc vizita președintelui Republicii Moldova la București, la invitația președintelui Traian Băsescu. S-a discutat cu presa, s-a discutat cu ușile închise, pentru ca la final să se vină cu declarații de presă.

flag_moldova

Băsescu neputându-se abține, dă din nou cu mucii în fasole, spunând cu gurița lui aurită că, citez:

Le dăm tinerilor moldoveni şansa să studieze şi să muncească în UE. Prin acordarea cetăţeniei române, tinerilor din Republica Moldova li se oferă şansa să studieze şi să lucreze oriunde în România sau UE, în condiţiile în care negocierea de către Chişinău cu UE a acordului de liberă circulaţie va mai dura câţiva ani

Deci noi, România, țara cea mai săracă a UE, ne-am propus să băgăm pe ușa din dos a UE, niște cetățeni și mai săraci și cu foarte mari probleme, nu numai economice. Știu, nu sunt patriot deloc. Dacă asta înseamnă patriotism, îmi asum situația. Trebuie însă să ne reamintim că România nu a fost primită în spațiul Schengen datorită unor probleme mai mult sau mai puțin evidente. Atunci, un oficial dintr-o țară Schengen, spunea că primirea unei țări în acel spațiu minunat, echivalează cu a da cheile de la casă oamenilor acelei țări. Și că el, ca reprezentant al țării lui, refuză să dea cheile unor hoți. Asocierea este foarte clară și explicită, dar omul a explicat mai plastic, poate pricep și autoritățile noastre care fac gafe peste gafe.

Iar acordarea cetățeniei române tuturor cetățenilor moldoveni – așa cum propune acum Băsescu, este o gafă de proporții.

Sursa: www.rtv.net

5 comentarii la “cetatenie la usa UE

 1. AvatarCamil a comentat:

  Cetăţenia română e dreptul acestor oameni. Pe părinţii şi bunicii lor născuţi în România nu i-a întrebat nimeni dacă vor să trăiască în raiul sovietic. Ei redobândesc cetăţenia, nu o primesc aşa aiurea. Condiţia e ca măcar un bunic de-al lor să fi fost cetăţean al României.

  Marea Britanie şi Franţa oferă peste 100 de mii de cetăţenii anual. Deci fiecare dintre aceste ţări lasă libere prin UE, adică dau cheile casei pe mâna a tot felul de persoane mai mult sau mai puţin de culoare albă şi religie creştină. Nu văd care e problema la noi, doar suntem egalii lor. Contribuim la bugetul UE cu mai mult decât absorbim. Nu le convine, să ne dea afară din UE. Deocamdată suntem utili, o populaţie de 20 de milioane de cumpărători a ceea ce dânşii nu mai au nevoie plus tot ce era proprietatea statului român a devenit monopolul lor.

  http://www.gandul.info/news/aproape-un-sfert-de-milion-de-persoane-din-r-moldova-au-redobandit-cetatenia-romana-in-20-de-ani-9566918

  Bulgaria are aceeaşi orientare ca noi în legătură cu acordarea cetăţeniei pentru solicitanţii din FYROM, Republica Moldova şi Ucraina. Ungaria e mult mai prolifică la acest capitol. Dă pe bandă rulantă cetăţenii pentru unguri, români şi ucraineni din Transcarpatia şi Voievodina. De ce românii din Ucraina şi Serbia cer cetăţenia ungară? Ungaria dă mult mai uşor decât România cetăţenii oricui îi cere. Deci care e problema cu îngrijorarea din partea ţărilor UE? Răspunsul vine de la Moscova prin goarnele ruseşti din capitalele statelor din vestul Europei şi o eventuală unire a României cu RM nu ar fi în folosul statelor mari din UE, le ajung problemele cauzate de Polonia, care le tot strică jocurile cu Rusia.

  Îngrijorător este altceva, faptul că a apărut o clasă de lipitori de pe ambele maluri ale Prutului, care şi-au făcut din mimarea românismului o sursă de bunăstare. Lor le convine foarte mult actuala situaţie. Aceştia exploatează apropierea dintre cetăţenii celor două state, blochează reunirea, ghetoizează tinerii din RM care vin în România, coagulează o nouă minoritate la noi, care mai devreme sau mai târziu va cere şi locuri în parlament. Această clasă este formată din aşa numitele organizaţii de “tineri basarabeni”, o serie de funcţionari ai statului român, politicieni ai partidelor din ambele state şi reprezentanţi ai structurilor speciale din România, RM, Rusia şi Ucraina.

  http://www.gazetaromaneasca.com/focus/diaspora/3271-raportul-curii-de-conturi-dezvluie-dezastrul-de-la-drp.html

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   1. Daca un bunic de-al meu a fost cetatean german nu inseamna nimic – Germania nu se inghesuie sa-mi dea cetatenie. Nici la etnicii germani dovediti, care au emigrat dupa 1990, nu le-a dat automat cetatenie.
   2. Asta cu Franta care ofera 100.000 de cetatenii anual, e manipulare. Informatia e veche: http://migration.ucdavis.edu/mn/more.php?id=312_0_4_0, de prin 1994 (statistica era cu cel putin 1 an mai veche). Au trecut 20 de ani intre timp si nu sunt convins ca acum se intampla la fel. Cel putin eu nu am gasit informatii publice relevante in acest sens.
   3. Faptul ca platim mai mult decat reusim sa luam inapoi, nu face decat sa dovedeasca incompetenta noatra. Banii din sacul comun se dau pe baza de proiecte. Ca noi suntem o natie de hoti si de incompetenti si nu reusim sa scriem proiecte viabile si sa cheltuim legal banii de pe proiecte … nu e vina UE. Vina ne apartine in exclusivitate ! Sigur, nu am fost pregatiti sa intram in UE si nu cred ca am fi fost nici peste 50 de ani.
   4. Asta cu unirea RO cu RM intra in aceeasi categorie utopica cu unirea HU cu Transilvania. Daca discuti mult cu Marko Bella, te lamureste el ca Transilvania e a lor, sau ca cel putin, a existat o perioada in istorie in care a fost a lor. Deci li se cuvine … Si ca sa fie foarte clar, citeste statutul UDMR – acolo scrie negru pe alb ca vor reintregirea tarii. A lor …
   5. In cel de-al doilea razboi mondial, ne-am comportat exact ca niste curve. Aia cu intorsul armelor impotriva celor cu care luptaseram pana atunci ne-a dus in situatia in care am ajuns: material de studiu pentru URSS. Si s-au jucat cu noi cum au vrut, procesul continua si acum, unealta fiind conducta de gaz. Si nu cred ca se poate face ceva sa dam istoria inapoi. Copiii care s-au nascut in Moldova dupa 1990 sa zicem, nu au nimic romanesc in ei si nici nu cred ca le pasa in mod real de Romania. Ne nastem unde ne nastem si nu cred ca este relevant locul. Faptul ca bunicul tau era roman/chinez/francez acum 60 de ani, nu cred ca te influenteaza structural in 2012. Si nu cred ca asta e un motiv suficient de solid pentru a cere cetatenie romana/chineza/franceza.
   6. De situatii la limita se profita in toate partile, deci si la noi. Si nu are legatura doar cu RM, sunt sute de exemple cu ONG-uri care lupta pentru niste chestiuni mai mult sau mai putin concrete. Unii apara cainii, altii protejeaza mamicile abuzate, etc. Daca din nationalism ies bani, de ce nu ?

 2. AvatarCamil a comentat:

  4. UDMR este o asociaţie culturală, nu un partid politic. Faptul că este lăsată să aibă un statut juridic neconform cu al partidelor politice şi să mai intre şi prin guverne e vina celor care se folosesc de serviciile grupării. Procentul populaţiei vorbitoare de limbă maghiară în Transilvania este sub 20%, deci ce doresc ei este utopie. E comparabilă situaţia cu cea a românilor din nordul Bucovinei.

  5.1 Dacă ne-am comportat cum ne-am comportat de ce e fostul rege Mihai o persoană onorabilă şi considerat erou decorat cu ordinul Pobeda, invitat la Moscova la parada care sărbătorea 70 de ani de la “Marea Victorie împotriva fascismului” şi peste tot marile puteri laudă rolul României în terminarea războiului cu 6 luni mai repede? De ce a fost Băsescu înjurat non stop când a spus despre Mihai ce a spus?

  5.2 Am cunoscut şi cunosc în continuare mulţi copii născuţi după 1991 în RM, adică după independenţă şi mare parte se declară români şi vorbesc limba română. Procentul populaţiei vorbitoare de limba română în RM este mult peste 80%. Faptul că în Chişinău este primar un tânăr care a studiat în România şi se declară român unionist spune suficient. Unirea e inevitabilă şi e o chestiune de timp până când Rusia îşi va retrage trupele din RMN. Deja se vorbeşte despre declararea acestei zone drept una “ocupată”. Pericolul pentru aceşti tineri e atragerea lor în structuri de genul celor de la 6. Am cunoscut şi astfel de cazuri, români în anul I, care în anul 4 erau deja “maldavani” şi membri de bază în astfel de organizaţii parazitare, care nu au numai rolul de a se căpătui, ci şi misiuni de obstrucţionare şi blocare a unui proces firesc.

  5.3 Contează mult unde te naşti, fiindcă una e să te naşti în Burkina Faso şi alta e să te naşti în Norvegia sau în Coreea de Nord şi în Coreea de Sud. Şi pe noi ne doare profund încă şi ne va durea în continuare tot ceea ce a urmat după pactul Ribbentrop-Molotov. Având în vedere ce a reprezentat acest pact pt România, puţin mă interesează comportamentul nostru în WW2. Chiar în judeţul nostru au fost masacre, cum e cel de la Fântâna Albă, au fost familii distruse, trasată graniţă între casă şi şură, oameni refugiaţi numai cu hainele de pe ei care nu şi-au mai văzut locurile în care au crescut şi casa timp de 6-7 decenii şi au pierdut tot.

  5.4 Dacă cei din România care au un bunic german nu primesc cetăţenie, primesc turcii şi kurzii care au unul şi deşi locuiesc în Germania, nu cunosc nici limba şi nici istoria acelei ţări. Politica multiculturalistă a dat-o rău în bară şi asta o recunosc toţi liderii din UE, aşa că e doar o chestiune de timp până când vom asista la probleme de tipul holocaust ca reacţie la islamizare. UE e în disoluţie şi o aşteaptă destinul URSS.

  Ce doresc să spun e că ţările din UE ca Olanda, Germania (condusă de Merkel, o persoană vorbitoare de limba rusă, a cărei familie a fugit din RFG în RDG pentru a trăi binefacerile comunismului), Marea Britanie şi Franţa au probleme mult mai serioase de rezolvat cu migranţii la ei în ţară, nu să-i doară capul de românii din RM.

  http://www.frontpress.ro/?p=23809

  Problema cu Schengen este una falsă. Peste 80% din migraţia ilegală din UE se produce prin insulele greceşti şi Italia, iar cea mai penetrabilă frontieră terestră e cea dintre Grecia şi Turcia. Probabil Olanda urmăreşte şi ea vreo afacere de genul Bechtel, Petrom, Sidex …

  http://www.zf.ro/business-international/germania-finlanda-si-austria-vor-excluderea-greciei-din-schengen-se-vor-multumi-doar-cu-atat-9399967

  Cât despre rigoarea vameşilor olandezi

  http://www.hotnews.ro/stiri-12003622-.htm?nomobile

  Şi încă ceva, în Elveţia este interzis să intri cu carne. Un cunoscut de-al meu mi-a povestit cum un coleg de-al său a intrat cu două şolduri de porc dând 50 de euro şpagă lucrătorului elveţian de la frontieră. Avem noi problemele noastre, dar nu-i văd cu stea în frunte nici pe ei.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Legat de rigoarea vameșilor olandezi din articolul plătit http://www.hotnews.ro/stiri-12003622-.htm?nomobile, dă-mi voie să am îndoieli. Dacă ai cât de cât habar despre ce se întâmplă în vamă, știi că acele containere care sunt în tranzit NU sunt deschise în țările tranzitate. Containerul este verificat la plecare, sigilat și călătorește sigilat până la destinație. Doar acolo sunt rupte sigiliile și verificat conținutul. Deci vameșii olandezi nu trebuiau să verifice și nici nu au verificat containerele care erau în tranzit prin țara lor. Sunt ferm convins că e un articol generat pe computer, fără nici o legătură cu realitatea. Iar dacă a fost scris după un comunicat de presă oficial, în mod cert a fost scris de un cretin.

   Iar cu prietenii care povestesc unor prieteni, care la rândul lor povestesc altor prieteni … rezervele se mențin. Mulți se dau cocoși, dar în realitate sunt doar niște triști. Ca să te apuci să dai mită unui vemeș în Elveția, trebuie să ai o problemă gravă de concentrare. Legile anti-corupție în țările civilizate permit arestarea pe loc a celui care încearcă mituirea. În vamă sunt camere video, care chiar înregistrează. Cum să crezi că pentru două bulane de porc un vameș elvețian își riscă slujba și libertatea ? Pentru conformitate recomand o încercare de mituire a unui polițist de la circulație din Germania, Elveția, Austria, etc. Să nu fim copii !

   UDMR este înregistrat ca partid politic, altfel nu ar fi putut participa în alegeri. Că este altceva decât un partid, e cu totul altă chestiune. Rămân doar faptele !

 3. Avatartudor a comentat:

  1. asa cum au murit sau au fost deportati sute de mii de cetateni ai republicii moldova din cauza Romaniei in timpul celui de-al doilea razboi mondial dar si dupa razboi, macar sa le oferim cetatenie celor care doresc asta, precum si burse celor ce invata in tara noastra. Mai este o discutie intr-adevar despre cum se dau aceste cetatenii.
  2. In ceea ce priveste unirea R cu RM sper sa se realizeze candva, cu toate ca cele 2 tari au suferit mult din cauza URSS si gustul amar inca persista
  3. Tare mi se pare mie ca daca nu intorceam armele impotriva germanilor in 1944 si luptam ca idiotii pana la capat (Germania nu mai putea rezista mult) puteam sa fim si noi pana in 1991 republica sovietica si ne-o muscam urat de tot. Oricum ne-am muscat-o dar se putea si mai rau.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.