cel mai mare atac ddos

Joi, 28 Martie 2013 | 0 Comentarii

Atacul DDOS pornit pe 26 Martie 2013 continuă şi în acest moment. Iniţial au avut ca ţintă spamhaus.org, acum şi-au diversificat paleta de site-uri atacate. Din motive lesne de înţeles, informaţia nu este publică. Ce putem vedea însă, este modul în care se desfăşoară lucrurile. Traficul agregat raportat de Akamai este undeva la 300 Gbps. În trecut, DNSMadeEasy au raportat public şi documentat un atac DDOS lansat împotriva serverelor pe care le administrează, traficul agregat atunci ajungând la 200 Gbps.

atac_ddos_akamai_28martie2013

Situaţia în timp real poate fi urmărită aici.

De remarcat că sursele majore ale atacurilor provin din SUA şi China. Şi România este prezentă în ecuaţie, dar fără implicaţii majore. Personal nu am sesizat întâzieri sau modificări majore ale disponibilităţii serverelor DNS de la DNSMadeEasy sau în răspunsul unor servere web aflate în Amsterdam şi Frankfurt. Nici timpul de răspuns al serverelor Amazon S3 sau ale celor din Amazon Cloudfront nu s-au modificat.

Este de urmărit evoluţia şi sunt curios dacă vor fi făcute publice ţintele şi, cel mai interesant, identitatea responsabililor atacurilor.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.