cat dai sa mancam impreuna

Miercuri, 12 Iunie 2013 | 3 Comentarii

Este vorba despre Warren Buffett, miliardar, care şi-a făcut un obicei din a licita prezenţa sa la un prânz. Anul acesta a fost unul prost, nu s-au licitat decât 1.000.100 USD. Adică 1 milion de dolari şi încă o bancnotă de 100.

warren_buffett_lunch

De-a lungul timpului sumele au fost mult mai mari:

lunch-with-warren-buffetts-winning-bids-2013

Banii se duc spre o fundaţie care ajută oamenii fără locuinţe din San Francisco. Eu nu neg că o fi interesant să stai la aceeaşi masă şi să împarţi solniţa cu un miliardar şi poate că răsar şi oportunităţi de afaceri. Mă gândesc totuşi că cine are să arunce 1 milion de USD pe un prânz (am uitat ce era mai important – cei care dau banii au preferat să rămână anonimi), parcă ştie deja cum se fac banii.

Sursă foto: www.cnbc.com

3 comentarii la “cat dai sa mancam impreuna

 1. Avatarvasiauvi a comentat:

  Banuiesc ca mai mult a donat banii pentru acea fundatie decat pentru un pranz cu W. Buffett. E ca atunci cand licitezi pentru un tricou al nu stiu carui jucator de fotbal dar banii se doneaza unor case de copii. Unii vor sa dea bani caselor de copii dar in acest mod se fac si cu un tricou transpirat al unui jucator.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Cand licitezi pentru un bun (tricou, manusi, tenisi, etc.) e ceva. Aici e un pic diferit … cel putin asa simt eu. Este sansa pe care o ai sa stai fata in fata cu un om extrem de inteligent/smecher/descucaret, un om care are miliarde in conturi si ale carui pareri fac sa se scuture bursele din intreaga lume.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AvatarMihai a comentat:

  Eu zic ca e un mare bullshit licitatia asta, aranjat dinainte, in scop publicitar. Altfel nu-mi explic cine ar arunca 1 milion daca nu ar recupera 10. Sau ma rog, macar acel milion plus un dolar.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.