cat costa sa fii europarlamentar

Miercuri, 9 Iulie 2014 | 2 Comentarii

Această veche dilemă ne este explicată de Teodor Baconschi, fost ministru de externe. Omul nu apare în poza de grup când Traian Băsescu a fost cu capra pe plajă, dar apare în afişul de campanie al PMP.

Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe şi fost membru în PMP, partidul Elenei Udrea, a făcut precizări uluitoare privind modul în care s-a stabilit lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din acest an. Baconschi spune că i-au fost ceruţi 100.000 de euro pentru un loc eligibil, mai exact a treia poziţie pe lista, după Cristian Preda şi Siegfried Mureşan. Astfel, se naşte întrebarea, dacă lui Baconschi i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul 3 pe listă, cât au dat Cristian Preda şi Siegfried Mureşan?

teodor-baconschi

“Mi-am dorit să câştig un mandat de eurodeputat, fiind convins că experienţa şi CV-ul meu m-ar ajuta să reprezint eficient şi onorabil România. Nu a fost să fie: plasat pe locul trei (pentru că primele două locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat şi acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepreşedinte al PMP (adica pe funcţia deţinută din august 2013) dar nici aici n-a mers: a câştigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminţi, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (desi 90 % dintre participanţii la congres nu ştiau cine e). (…) În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăţi, abuzuri, umilinţe. Nu intră nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu ieşise – la un prim scrutin intern – cap de listă, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi “tolerat” pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să “scot” o asemenea sumă…”, a scris Banconschi pe Facebook.
Papahagi a demisionat şi el din PMP. : “Udrea, un produs periculos al noii generaţii de politicieni”

Să privim ce spunea Teodor Baconschi despre Elena Udrea cu ceva timp în urmă:

Auzi frate, “să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg”. Să înţelegem că Teodor presta limbi la acel moment?

Adrian Papahagi a demisionat din Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi spune că preşedintele formaţiunii, Elena Udrea, este un produs periculos al noii generaţii de politicieni.

“Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni. (…) Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP”, afirmă Adrian Papahagi într-o postare pe o reţea de socializare.

Am sesizat în declaraţiile lui Baconschi un nume: Vlaston. Este un personaj sinistru, din punctul meu de vedere, profesor de liceu, care pe vremea ministrului Funeriu mergea la departamentul juridic din minister să verifice dacă aceştia au trimis către Monitorul Oficial un anume ordin. Asta declara el pe un forum atunci, el fiind un nimeni în drum la acel moment, oficial vorbind, adică neavând absolut nici o funcţie sau calitate oficială.

Sursa: www.romaniatv.net (găsiţi însă informaţia pe toate site-urile de ştiri)

2 comentarii la “cat costa sa fii europarlamentar

  1. o nevasta oarecare a comentat:

    Rezulta ca domnul Baconschi are adevarate calitati de vizionar in care nici el nu credea – avand in vedere ca omul lui chiar a adus “un plus de valoare si integritate civica proiectului PMP” – astfel deducem ca Vlaston ori a avut mai mult de 100.000 de euro ori a are o limba mai fina si mai experimentata .

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.