cartea religioasa oficiala

Vineri, 15 Februarie 2013 | 33 Comentarii

La momentul în care au apărut codurile de bare în România – se întâmpla în anii ’90, reprezentaţii bisericii ortodoxe ne spuneau că produsele cu coduri de bare sunt trimise de diavol şi ne sfătuiau să nu le cumpăram. Aceeaşi biserică ne sfătuia să privim cât mai puţin la televizor. Despre Internet nici nu voiau să audă – era – în opinia lor, cel mai periculos element pentru micul creştin.

Vremurile au trecut, biserica orodoxă şi-a făcut pagină de Internet, televiziune şi post de radio, cărţile religioase pe care le vând în biserici şi mănăstiri au coduri de bare. Chiar şi sticlele de vin pe care le vând au cod de bare.

vin_bisericesc

Un băiat chipeş ne recomandă – în cazul în care ne trece prin cap să citim o carte religioasă, să nu cumva să alegem cărţi îndoielnice. Trebuie neapărat ca ele să aibă, citez: “binecuvântarea unui ierarh”.

Rămâne deschisă problema pe care am abordat-o acum ceva timp: există credinţă fără biserică? Nu de alta, dar ierarhul pe care ni-l recomandă domnul preot, a fost colaborator al securităţii.

Vă simţiţi trădaţi în încrederea pe care aţi avut-o în biserică? Nu, preoţii (indiferent de religie) nu sunt de acord ca enoriaşii să cerceteze. Trebuie doar să creadă ce spun ei. Şi, dacă este cazul, să nu uite de zeciuială.

Bonus: Ascultaţi mugetele din filmul de mai jos:

Nu-i aşa că vă simţiţi mai puri? Cei din sală în mod clar sunt, dacă e să ne luăm după chipurile lor. Unii plâng … Amin!

33 comentarii la “cartea religioasa oficiala

 1. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Domnule, cu tot respectul, înțeleg pasiunea dumneavoastră pentru cartea religioasa oficiala, totuși ce legătură are aceasta cu Bonusul?

  Răspunde
 2. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Nu vă supărați dar nu aveți dreptate în afirmația aceasta “Nu, preoţii (indiferent de religie) nu sunt de acord ca enoriaşii să cerceteze.” Nu știți ce scrie în Scriptură?
  “Ioan 5:39
  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.”

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Prietene, “Cercetaţi Scripturile” nu inseamna ca te indeamna sa cercetezi (adica sa cauti dovezi) in exteriorul dogmei religioase. Imi pare rau ca te dazamagesc … Si apropos, cartea aia e scrisa de cine? Ca eu nu-s lamurit de ce exista asa de multe variante?

 3. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Nu este nici o dezamăgire…..fiți atent la următoarele: ” Efeseni 5:10
  Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului” ; ” 1 Tesaloniceni 5:21
  Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun”……și este scrisă de Duhul Sfânt prin oameni vezi “2 Timotei 16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
  17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Subiectul este epuizat. Canalizeaza-ti energiile spre ceva mai interesant. Ne dai citate dintr-o carte scrisa de oameni!

 4. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Nici pe departe nu este epuizat…”Deuteronomul 10:4
  Domnul a scris pe table ce fusese scris pe cele dintâi, cele zece porunci care vă fuseseră spuse pe munte, din mijlocul focului, în ziua adunării; şi Domnul mi le-a dat.”…….poate vă referiți la diferitele traduceri scrise de diferite confesiuni…..problema lor pentru ca nu au de-aface cu mine….vreau să vă întreb un lucru….Cunoașteți pe cineva care a trăit 2000 de ani???? ii și normal să se transmită informațiile în funcție de tehnolgie…erau scrise de mână doar nu era tiparul inventat pe atunci …sau era??…citiți “Apocalipsa 22:19
  Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.”

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   ” … poate vă referiți la diferitele traduceri scrise de diferite confesiuni … “. Ce te face sa crezi ca astia din confesiunea ta nu-s niste sarlatani?

 5. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  …….nu mă face să cred nimic știu că sunt…..îi văd…totuș…”Matei 22:14
  Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi.”
  ….ii mulțumesc Lui Dumnezeu că mai sunt și aleși…..

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Da? Bine … Te invit să revii când ne poţi povesti ceva gândit de tine, că de citate suntem sătui toţi.

 6. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Azi am citit cartea ” Rolul minți în relația cu Dumnezeu ” scrisă de ing.George Buțincu…..vretii citate….nu vă dau pentru că sunteți sătui…nu și eu …..încă nu m-am săturat de Dumnezeu așa cum fac uni….se exlude discuția noastră..despre ce vreți să discutăm?….pentru că pe mine mă interesează numai Domnul Isus…de gândit fac lucrul acesta de când am încheiat cu Domnul legământ în apa botezului…..presupun că dumneavoastră ați citit Sfânta Scriptură nu? ; cum poate cineva vorbi despre Dumnezeu dacă nu îl iubește pe Dumnezeu……? adică să presupunem că eu sunt doctor…..și dumneavoastră sunteți asistent……este adus un bolnav la urgențe….este în comă…….poate familia lui să facă operația în locul meu și al dumneavoastră??……?? cum puteți să spuneți “Da?Bine…”

  Răspunde
 7. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Nu, nu m-ați înțeles nu este punctul meu de vedere, ci a celui ce ma trimis….totuș nu insist dar vă readuc aminte că într-o zi toți vom da socoteală de orice gând, vorbă sau faptă ….; și pe viitor v-aș sugera să vă documentați mai mult în privința lui Dumnezeu…..Cu tot respectul!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Cine te-a trimis prietene? Esti posedat? În altă ordine de idei, o recapitulare a gramaticii limbii române este extrem de utilă tuturor, mai ales când te apuci de scris pe pagini publice.

  2. AvatarMaria Fecioara a comentat:

   Frate Onofrei Cornel, eu te inteleg,esti extremist si habotnic in credinta ta,dar am o sfanta intrebare: ce se intampla concret in filmuletul de sus..???!! e mare agitatie si nu inteleg nimic ….sunt convinsa ca Domnului nu-i place agitatia si iubeste slujbele mai calme,pline de duh.

 8. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Domnul Isus “Matei 28: 18 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.
  19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
  20 Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin, iar în privința gramatici da aveți dreptate

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   E ultimul comentariu cu citate. Asta-i viaţa – te duce mintea să argumentezi logic ceva, bine. Nu te duce, citezi … dar nu aici.

  2. AvatarMaria Fecioara a comentat:

   Fratica … isus scris cu un singur i inseamna altceva…daca te referi la Mantuitorul …baga doi de i, adica, cam asa Iisus! Referitor la filmulet, te-as ruga sa-mi explici cu cuvintele matale, cam ce se intelege din haosul din filmulet, asa copiind versete ..ma pricep si eu. Domnul cu tine ,ca ai mare nevoie!!

 9. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  to Maria Fecioara …De ce mă numiți Frate Cornel?….oare nu spuneti o minciună?, acolo in filmulet sunt oameni care doresc să se pocăiască pentru că își recunosc starea……da este agitație pentru că erau la rugăciune și uni vorbeau în alte limbi…..credeți în Duhul Sfânt?

  Răspunde
  1. AvatarMaria Fecioara a comentat:

   Nu te invata la adunare ca suntem cu totii frati??Depinde oare de credinta marturisita?Nu suntem noi fiii si Domnul e Tatal pentru toti??Deja ai comis-o …m-ai acuzat de minciuna, pacatul l-ai facut! Iarta-l Doamne, ca nu stie ce face!

 10. Avatarkoz a comentat:

  Holly crap, la ce discutii s-a ajuns aici .. Daca ar fi si ateii, si agnosticii sau cei care pur si simplu nu dau un ban pe institutia bisericii la fel de prozeliti ca astia spalati pe creier, ce-ar mai fi? Noroc ca primii la care m-am referit apartin acestor categorii pentru ca au in dotare creier sa gandeasca singuri si stiu sa renunte primii.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Eu l-am sesizat si am vrut sa insist un pic. Dar moaca dobitocului care sta fix de langa burlan e … priceless. Cum plange el, cum se vaita el … maxim! Trist este ca acesti spalati pe creier ajung sa decida, ajung sa te judece, ajung sa hotarasca soarta unor oameni. Unii au ajuns senatori, deputati, etc. Si sunt din ce in ce mai multi si mai agresivi. Sigur, nu stapanesc prea bine limba materna, dar asta nu-i impiedica sa spuna cate si mai cate.

 11. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Hei koz pocăiește-te…..este mai bine să fii iubit de oameni și să ajungi în iad……sau să fii iubit de Dumnezeu? tu ce zici ? k nu exista iad ….imi pare rău de tine!!!?? îi mulțumesc lui Dumnezeu că-s prozelit și nu ateu……pentru că nu am văzut nici un ateu să-și de-a viața pentru aproapele său…..

  Răspunde
 12. Avatargabi a comentat:

  koz: cat e gratis… scriem

  pentru martoru’ lu Mos Craciun: aicisha era un mini experiment sa vad pana unde argumentezi. Am mai avut o experienta contradictorie cu o “sora” acu multi ani si daduse play la aceeasi caseta fara concluzii sau argumente. Ma crezi sau nu, prefer sa-mi irosesc timpul citind alte carti decat scriptura prelucrata an de an dupa cum e trendul in lume si comunitate… Alta problema pe care am constatat-o e ca intre nastere si moarte exista un ciclu de povesti ce se repeta… Deci decat sa-mi imbib capul cu acelasi neverending story anal mai bine imi traiesc viata si nu consider ca pierd nimic. Daca vreau sa urlu, “purific” pe intelesul tau, merg la un concert live si atat… Iar daca esti frustrat de ceva, te rog sa vorbesti cu surorile tale … cel putin una din ele te va intelege: http://www.youtube.com/watch?v=suZPJ95i8Og

  Răspunde
 13. AvatarOnofrei Cornel a comentat:

  Gabi îți mulțumesc că ești sincer……continuă ceea ce faci….cât despre mine voi continua să fiu martor dar nu lu’ Moș Crăciun care nu există, ci Lui Dumnezeu….problema ta că nu crezi…..eu știu …și tu ai aflat azi că ce care nu cred au și fost judecați….deci în concluzie pocăiește-te până nui prea târziu

  Răspunde
 14. AvatarCristian a comentat:

  =)) un deliciu!…ce show demn de Capatos. Onofrei, ai gresit site-ul! aici e omrau. Poti sa incerci ombun sa comm acolo…dar stai! e doar un site de case si constructii din lemn…eh sunt sigur ca gasesti tu ceva in Scriptura..ca pana la urma totul se cam invarte in jurul unui simplu tamplar.
  gabi…:)) …jacuzzi in biserica LoL

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.