carduri cu cod CVV dinamic

Joi, 6 Noiembrie 2014 | 4 Comentarii

Toată lumea care un card de plată pe Internet ştie că la majoritatea tranzacţiilor îţi este cerut acel CVV aflat pe spatele cardului, chiar în zona cu semnătura posesorului. Fără acel cod, nu se poate face nici o tranzacţie pe site-urile serioase. Problema principală este că acel cod este la fel de nesigur ca şi seria cardului, embosată sau doar tipărită simplu pe faţa cardului.

cod-cvv-dinamic

Nişte oameni inteligenţi, au inventat un card la care acel cod se schimbă o dată pe minut, afişarea făcându-se în acelaşi loc, dar pe un display LCD. Ideea probabil că nu este foarte nouă – există deja dispozitive OTP (One Time Password) utilizate pentru a genera codurile pentru Internet Banking, probabil că greutatea a constat în modificarea programelor care verifică acest cod la procesator.

Priviţi explicaţiile:

Ideea este mult mai interesantă decât cea din brevetul de invenţie de – aici. Cam asta e diferenţa dintre o invenţie şi o inovaţie. Invenţia e ideea, inovaţia e ceva în plus, ceva ce se poate aplica în practică şi care rezolvă o problemă.

4 comentarii la “carduri cu cod CVV dinamic

 1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

  In sfarsit un post la care se poate comenta. Am crezut ca s-a trecut pe blogging politic de kkt, dupa ce am vazut ultimele 10 rss flow.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Nu fac campanie nimanui, si am prezentat doar ce am considerat ca merita. In momentul in care ma voi implica politic in ceva, pentru avantaje de orice fel, inchid sandramaua. Am spus de la inceput si ma tin de cuvant. Nu cred ca mai scriu ceva de politica.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. AvatarGicu de la cazane a comentat:

   Corect ! Oricum avem deja feed pe care sosesc excremente non stop de la mediafax, gandul si alte canale de scurgere. Avem nevoie de acest blog pe care sa vina ceva de exceptie.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.