cardul cu cip si crestinul

Joi, 9 Februarie 2012 | 5 Comentarii

Am ezitat pana sa pun un titlu acestui articol. Am gasit o postare pe un blog in care cineva ne povestea ca a avut probleme mari dupa ce si-a luat un card cu cip. Sa vedem textul, scris de o crestina pe nume Erica:

„Ref. microcipuri pe acte, eu am luat acum cativa ani un card cu microcip (primele care au aparut) desi auzisem cate ceva dar am ignorat in ideea ca e doar un card si rau am facut (pe card este scris numele si semnatura posesorului ca si pe buletin). Tin sa spun ca am avut mari probleme dupa aceea. Am facut si pacate ce-i drept, dar coincidenta a fost cam mare, in ziua in care am primit cardul si l-am semnat (am facut dupa cativa ani legatura), in acea noapte am fost atacata de un duh necurat in somn si cand m-am trezit ma simteam rau, cu greu am facut fata acelei situatii, rugaciuni, aghiasma, tamaieri, (insa povestea a tinut un timp mai lung, manifestari prin casa, imi veneau idei de necredinta, nu mai puteam pronunta in gand numele Domnului, a fost groaznic, de abia dupa ce m-am spovedit – desi mult mai tarziu am precizat acest pacat – si impartasit a fost mai bine, insa a fost cel mai mare cosmar pe care l-am avut vreodata, prin ce am trecut nu pot sa descriu. Nu intelegeam de ce mi se intampla asa ceva (am inteles de abia anul trecut cand cu apelul Par. Iustin). Sau poate sa fi patit aceasta din cauza banilor (vandusem un imobil si ma bucuram sa am mai multi bani)… In orice caz, nu as mai lua niciodata acte cu microcip. As fi curioasa sa aflu si experienta altora care au sau au avut carduri sau pasapoarte cu microcip. Dumnezeu sa ne fereasca!”

smart card

E clar ca femeia este foarte afectata de cele intamplate, cu toate ca nu stie daca problemele au fost cauzate de cip sau de banii incasati pe vanzarea unei imobil sau de alte pacate. Interesanta este solutia propusa de unii credinciosi comentatori, care au solutii la problema, solutii care se pot aplica si pentru rezolvarea altor probleme. Cititi si va minunati:

Oricat am dezbate problema si oricate argumente le-am aduce, nu avem ce le face, nu mai sta in puterea noastra ! Daca ne-am hotara toti ca macar 1 saptamana la rand sa citim acatistul Maicii Domnului la o anumita ora, sa ne rugam pentru luminare ? Dar trebuie sa ne decidem macar de 12 ori, de 40 de ori ar fi bine, daca ne-am strange macar 10 insi sa-l citim zilnic, 40 de zile cred ca Dumnezeu ne-ar ajuta, ne-ar lumina mintile ! Si ce-ar fi ca la 12 noaptea sa citim miezonoptica si la fel sa ne rugam pentru luminarea mintii lor, pentru pace, sa se mai linisteasca putin spiritele ! Nu ar fi mai bine asa ?

Un alt comentator aproba solutia:

Cred ca e buna ideea cu rugaciunea. Ar trebui asociata si cu post, dar pentru cine nu poate tine post, atunci macar rugaciune. Sa fixam o ora. La ora 23 Acatistul Maicii Domnului, ar fi bine ? Si (iarasi cine poate), sa continue si cu Miezonoptica. Eu, sincer, chiar ma hotarasem sa tin post 40 de zile si sa ma rog sa le dea Dumnezeu minte conducatorilor, macar sa ne de dreptul sa alegem intre cardul de identitate cu cip si cel de tip vechi. Ce ziceti va asociati mai multi la rugaciune macar ?

Desigur cel putin Erica are serioase probleme medicale si nu cred ca doar preotul singur poate face ceva. Si nici macar cu solutiile propuse de comentatorii crestini nu cred ca se rezolva.

Va urma un alt articol in care voi explica ce este si cu cip-uri din carduri. Tehnic, stiintific, cu dovezi. In curand …

5 comentarii la “cardul cu cip si crestinul

 1. AvatarAdrian a comentat:

  Am impresia ca e o granita foarte subtire si cu gard nu prea inalt intre fanatismul religios (de orice fel, nu are importanta), si diferite forme de schizofrenie sau tulburari de comportament….vezi “posedatii”.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. AvatarMihai Olimpiu a comentat:

  Ce te faci cu ateii? Ei nu au la cine sa se roage!
  Oricum nu cred ca mai au de ce!

  Si acum, singura explicatie logica, un card cu cip contine mai multe informatii, facand acel card mai greu de clonat, copiat etc… Daca-i pui de exemplu o fereastra transparenta de genul celor de la bani cu un cod QR s-ar produce acelasi efect, din pacate nu este o solutie , nefiind rezistenta in timp, si relativ usor de duplicat.
  De aici si cip-ul…
  Sincer tot ce inseamna cip in ID, tatuaje ID, cip implantat in derma, nu duce decat la un control, poate excesiv al autoritatilor. Atat timp cat imi asigura mie siguranta nu e o problema, dar nici un sistem nu e infailibil, putand aduce cu sine si dezavantaje… nu le voi discuta aici!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. AvatarAdrian a comentat:

  @omrau – Eu cum am terminat de citit articolul m-am apucat deja sa ma rog pentru “iertarea pacatelor digitale” :)). Acum, vorbind serios, oamenii astia imi provoaca doar mila. Din pacate manipularea lor merge mult mai departe de simpla “credinta”, marile fete bisericesti ii folosesc ca mase se manevra pentru sporirea averii Bisericii (oricare ar fi ea), sau mai rau, in scop politic.

  Ce nu inteleg eu insa, e cum e posibil ca in anul 2012, traind intr-o tara din lumea ceva mai civilizata (deci nu undeva in Africa Centrala fara curent), avand acces la internet(de vreme ce scriu pe blog-uri si trimit email-uri) , avand acces la carti, biblioteci digitale, documentare, sa nu poti sa-ti folosesti capul tau…

  Doua concluzii imi vin in minte: 1. ori sunt toti astia bolnavi (cum spuneam mai sus de diferite boli psihice) … ceea ce e putin probabil statistic vorbind… ori 2. Marea lor majoritate isi folosesc capul doar ca sa nu le ploua in gat.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 4. AvatarAlex a comentat:

  Sunt speriaţi oamenii ăştia. În acelaşi timp dau dovadă de necunoaştere. Riscuri există poate dar nu la măsura la care cred unii că sunt. Oricum se face prea devreme agitatie pe tema cipurilor şi asta este numai în favoarea celor care s-ar părea că vor să ne conducă!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.