caracteristici tehnice tabletă sau telefon

Duminică, 10 Noiembrie 2013 | 1 Comentariu

Mulţi dintre noi ne dorim să lucrăm cu un telefon sau o tabletă care să “se mişte bine”. Pentru o experienţă utilizator bună, la momentul acesta (vorbesc despre software – sistem de operare şi aplicaţii), este absolut necesar ca echipamentul pe care îl achiziţionăm să aibă nişte caracteristici tehnice minimale.

android

Pentru sistemul de operare Android, fie că este vorba despre o tabletă sau un telefon mobil, cerinţele minimale ar fi:

1. Procesor quad-core de 1,2GHz.
2. Chipset video multicore cu 4 nuclee.
3. Memorie RAM DDR3 de 2GB.
4. Memorie flash integrată de 16GB.
5. Slot pentru card memorie extern, dacă aveţi nevoie de spaţiu de stocare mai mare, respectiv poze, filme, fişiere (doar atât, pentru că majoritatea programelor nu se pot instala pe cardul extern).
6. Ecran multitouch de 1280×800 pixeli, cu o diagonală de 4 inch pentru telefon mobil si 7 inch pentru tabletă. Dacă are şi Gorilla Glass e perfect.
7. Interfaţă WiFi 802.11 b/g/n, opţional 3G/4G dacă vreţi mobilitate utilizând telefonia mobilă.
8. Bateria trebuie să “ţină” cel puţin 4 ore, iar încărcarea să se facă printr-un conector universal, deci micro-USB e singura alternativă pentru moment.
9. Sensor geo-magnetic, GPS, senzor de lumină.
10. Cameră foto – dacă vreţi să faceţi fotografii, e recomandat un aparat foto.

În funcţie de buget şi necesităţi punctuale se pot adăuga NFC, Bluetooth 4 şi altele.

De ce este necesar ca şi un telefon să aibă aceleaşi caracteristici ca o tabletă? Simplu, telefonul mobil, smartphone, nu este un telefon. El este o tabletă cu ecran mai mic, care are în plus şi un software de interfaţă cu o parte hardware de telefon mobil.

Faceţi o căutare pe site-urile magazinelor on-line şi vedeţi câte dispozitive îndeplinesc aceste condiţii. Nu cred că e cazul de aşteptat până de Black Friday, pentru că, similar cu experienţa de anul trecut, site-urile magazinelor nu vor funcţiona. Cu toate că, la fel ca anul trecut, vor face vânzări record.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.