când producătorii ignoră legea

Duminică, 13 Decembrie 2015 | 0 Comentarii

Producătorii de echipamente electronice trebuie să supună toate aparatele la nişte încercări, printre care şi cele de compatibilitate electromagnetică. Statul ignoră să verifice acest detaliu, iar mai apoi ne mirăm că acelaşi stat este înşelat. Pentru că românul este extrem de inventiv şi “curentează” cu bricheta aparatul de marcat:

Brigada Rutieră, împreună cu inspectorii de la RAR, a organizat, ieri dimineață, la ora 9.00, o razie de amploare, în fața Gării de Nord, din Capitală.

Taximetriștii au fost cei vizați. În jur de 65 de mașini galbene inscripționate au fost verificate din punct de vedere tehnic, șoferii au fost controlați la documente, iar aparatele de taxat au fost luate la puricat. Un taximetrist care avea însemnele Speed Taxi a fost descoperit că fenta statul. Cu ajutorul cuarţului de la brichetă, curenta aparatul de taxat.

”Prin aceste impulsuri valoarea cursei este ştearsă şi rămâne înregistrat pe bon doar tariful de pornire de 1,39 lei. 17 curse au fost resetate. Avem un bon uriaș, de peste un metru lungime”, a declarat, pentru Click!, Andrei Codău, de la Brigada Rutieră.

Un alt șofer a fost prins cu ”maimuța”, un sistem artizanal prin care clientul era ușurat de mai mulți bani. S-au dat 51 de amenzi în valoare de 21.970 de lei și s-au reţinut 8 certificate de înmatriculare.

Prezenţa siglei CE ar trebui să oblige producătorii să facă un minimum de încercări, printre care şi cea de imunitate la descărcări electrostatice. Dacă aparatul ar fi trecut de acestea, nu ar mai fi putut fi modificate înregistrările fiscale cu scânteia de la o brichetă.

aparat-taxare-ce

Ăsta este încă un exemplu că lucrurile sunt legate şi că în nu există o rezolvare punctuală. Degeaba aplici amenzi taximtristului dacă nu forţezi aplicarea legii la producătorul de aparate de taxat.

sursa

P.S. Pentru producătorii care nu au aflat că şi în România este obligatorie testare din punct de vedere al compatibilităţii electromagntice, lecturaţi aici. Pentru a aplica marcajul CE este obligatoriu să va prezentaţi cu produsul la un laborator EMC.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.