când facem review la un dispozitiv

Duminică, 7 August 2016 | 1 Comentariu

Urmăresc cu atenţie şi preocupare mai multe persoane care fac review-uri la diverse produse şi dispozitive, mai ales din zona de tehnologie. Când o firmă mare, de genul Apple sau Samsung, lansează un nou model de smartphone, o mulţime de oameni care fac aceste review-uri se deplasează la locaţie şi filmează noul dispozitiv, încercând să umble pe el şi să prezinte noile funcţii, facilităţi, beneficii. Trebuie să recunoaştem că, de cele mai multe ori, oamenii respectivi – mulţi neavând pregătire tehnică, spun nişte enormităţi. Plus, nu ai cum să evaluezi instant ceva absolut nou, lansat ieri, fără să-l fi testat cel puţin câteva zile.

La ultima lansare a Samsung, cea a telefonului Note 7 (de ce au sărit peste Note 6 nu am văzut să fi explicat cineva, iar Galaxy Note 5 a fost adus în România doar pe canale neoficiale, fără garanţie la Samsung), oameni din toate colţurile lumii au năvălit şi s-au filmat cum butonau ei telefonul. Stângaci, modest şi fără prea multă convingere. Clipul oficial:

şi unul din multele review-uri:

Ideea mea e una foarte firească: eu aş vrea să văd un review făcut după 1 an de folosire a dispozitivul respectiv, când carcasa s-a mai ros pe la colţuri, au apărut mici urme şi zgârieturi, când Samsung nu a mai făcut update de soft, când la LG s-a îngălbenit ecranul, când telefonul merge din ce în ce mai greu, cu lag-uri mari, blocări de aplicaţii, etc. Sau cu bateria care nu mai ţine 1 zi ci doar 8 ore şi telefonul trebuie încărcat de 2 ori pe zi.

Am avut curiozitatea să parcurg şi nişte review-uri făcute la ceasul românesc Vector. Ce este foarte interesant, e că multe dintre ele sunt făcute de oameni care au purtat ceasul 6 luni, 1 an. Ceea ce mi se pare foarte dubios … şi am o vagă impresie că cei care produc ceasul sunt cumva implicaţi în această stare de fapt. Pentru că la foarte multe produse vezi evaluări la câteva zile, maxim 1 săptămână de la cumpărare. Dovada:

review-vector-1

review-vector-2

review-vector-3

După exprimare par scrise de aceeaşi persoană. Dar, despre Vector Watch, voi spune într-o postare viitoare. Anyway, ştiaţi că a apărut stick USB de 1 TB?

Un comentariu la “când facem review la un dispozitiv

 1. Avataralex a comentat:

  Au sărit peste modelul 6 ca să fie în ton cu seria S7 bănuiesc. Treaba cu rosul pe la colțuri nu prea cred că o să apară la el. De ce? Păi folosesc S6Edge de aproape 1 an și arată ca în prima zi și nu am folosit niciodată husă sau folie pe el, iar bateria nu am simțit să piardă din performanță. Update-urile pe primesc constant, dar telefonul se încălzește la sesiuni lungi de browsing, în jocuri sau când folosesc google maps. Îmi lipsește suportul de card la el și bateria care nu se poate înlocui cu ușurință simt că pune un termen de valabilitate pe el. Dar fără dar și poate e cel mai bun telefon pe care l-am folosit și mă gândesc serios să fac un update la Note acum.

  P.S. 1: Galaxy A3-ul soției se pare că are câteva locuri din care a plecat vopseaua, dar e A3 deci nu poți avea aștepări de premium phone de la el.

  P.S. 2: sunt și ne/fericitul posesor al Nexus 5 și 5X, deci am acces la ultimele versiuni de Android, dar găsesc versiunea de Android de pe Samsung cea mai atractivă, mai pe gustul meu.

  P.S. 3: telefoanele sunt cumpărate din Germania, de la Telekom, dacă asta ar avea importanță.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.