camerele de la BAC vor avea sunet

Sâmbătă, 7 Martie 2015 | 3 Comentarii

După câţiva ani de când au fost introduse camerele video la examenul de BAC, autorităţile s-au prins că fără sunet … viaţa e pustiu. Pentru că degeaba ai imagine, dacă profesorul supraveghetor se plimbă prin clasă şi dictează rezolvările la subiecte. Vei avea un film mut.

Evident că investiţia costă, DVR-urile care echipează acum centrele de examen nu au intrare audio, la fel şi camerele, ceea ce va determina o nouă serie de achiziţii cu acest scop. Să vedem acum care este pasul următor pe care îl vor face cei care încă fraudează examenul.

sistem-copiere-bac

În ce ţară din lume mai este utilizat un sistem de camere de supraveghere, la nivel naţional, pentru evitarea fraudării unor exemene date de elevi?

De aici.

3 comentarii la “camerele de la BAC vor avea sunet

 1. AvatarAndrei a comentat:

  Ultima intrebare: China ? Acolo folosesc si armta sa pazeasca centrele de examinare.
  Ce imi este mie neclar e miza examenului de Bacalaureat: o diploma de la o universitate din Romania nu garanteaza gasirea unui job intr-o firma de prestigiu ( cum este la unele universitati din Germania , spre exemplu), iar locuri la universitati sunt din belsug, cu taxa , dar din belsug.

  Răspunde
 2. AvatarUngureanu Cosmin a comentat:

  Se va copia cu toate sistemele posibile. Am facut parte din generatia care dadea pentru prima data examenul de bacalaureat cu camere de supraveghere. Inregistrarile video se pot pierde dupa o perioada si vor fi verificate doar daca cineva sesizeaza frauda.

  Răspunde
 3. AvatarPaul a comentat:

  In moldova, acolo camerele chiar sunt urmarite live (din ce am auzit de la profesori de acolo, sunati in timpul examenului indicandu-le neregulile din sala).

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.