bugetarul de la ghiseu

Luni, 20 Februarie 2012 | 7 Comentarii

Programul tuturor bugetarilor a fost stabilit între 8 şi 16. Adică 8 ore pe zi. Nu e nimic rău în asta, mai ales că am aflat cu surprindere că tot bugetarii aveau vinerea scurtă (?).

O altă problemă mă macină pe mine: cum pot să ajung eu să interacţionez cu funcţionarul de la ghişeu între 8 şi 16, dacă programul meu de muncă este tot de la 8 la 16 ? Sigur, ar trebui ca lucrurile să fie făcute în aşa fel încât pentru plăţi să nu fiu nevoit să-l văd pe funcţionar. Dar ce te faci dacă trebuie să predai acte, să înscrii o maşină, să-ţi faci permis auto, etc.

În alte ţări este o pauză de prânz care duce programul de lucru cu publicul până pe la ora 18. Dar în aceleaşi ţări toată lumea lucrează aşa. Stau şi mă întreb cum de nu se gândeşte nimeni la cei care interacţionează cu bugetarii.

Observaţia nu este valabilă doar pentru bugetari. Firmele private au acelaşi stil – furnizorii de curent, gaz, etc. au acelaşi obicei program prost. Şi sunt privaţi şi fac asta fiindcă nu le pasă de clienţi. De ce le-ar păsa lor dacă nici statului nu-i pasă ?

7 comentarii la “bugetarul de la ghiseu

 1. AvatarAdi a comentat:

  In UK, in orasele mai mici magazinele din centru se inchid la ora 18. Ma intrebam cum reuseste lumea sa isi faca cumparaturile si am aflat ca in general femeile nu lucreaza, asa ca se ocupa ele de cumparaturi. Luam si noi exemplul? 🙂

  Răspunde
 2. AvatarAndrei a comentat:

  In Danemarca, ziua de joi are program special , este decalata cu 2 ore fata de orarul standard, la ghisee (fie la stat sau la privat).

  Răspunde
 3. AvatarMaria a comentat:

  @Adi : da, ne plac foarte tare exemplele cu nemunca, daca ar castiga atat de bine barbatii incât femeia să-şi permită să stea acasă şi să crească copii…da. Dar, cum noi femeile vrem drepturi egale ….deci la muncă!!!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   @crispus – Ce se intampla in background este prea putin important. Ce conteaza cu adevarat pentru mine este ca, pentru a interactiona cu o persoana de la ghiseul unei institutii (de stat sau private), trebuie sa fug de la serviciu. Ceea ce nu este in regula !

 4. AvatarDana Streza a comentat:

  eu zic sa nu te superi ca n-apuci sa interactionezi cu slujbasii de la ghiseu.eu sunt in somaj ,am timp sa interactionez cu ei,dar tot degeaba.uite de exemplu locuiesc cu chirie intr-o locuinta de la primaria Sibiu.am batut drumul pana la ghiseu sa intreb ce acte imi trebuie sa-mi reinnoiasca contrctul de inchiriere.si mi-au dat un raspuns de mi-au spart capul :”aceleasi acte ca si anul trecut “!fain ,nu ?ca parca eu tin mine ce prostii imi cere fiecare institutie in parte an de an.si atunci le-am dat mail sa-mi raspunda scris,ca pe vorbe iti zice fiecare functionar alta prostie.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Ca sa primesti un raspuns scris … nu stiu daca legea spune ceva despre E-mail. Cel mai sigur este sa te adresezi cu o cerere in scris. Au obligatia ca in maxim 30 de zile sa iti raspunda, tot in scris, la adresa pe care le-o indici in scrisoare.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.