buget mai mic impozite mai mari

Vineri, 25 Octombrie 2013 | 0 Comentarii

Guvernul României are o mare problemă: încasările la buget sunt mai mici cu aproximativ 8 miliarde de lei (RON) decât se estimase iniţial, ceea ce reprezintă aproximativ 6,8%. Motiv pentru care se caută soluţii pentru a mări încasările. Cea mai simplă metodă, care vine în cap oricui, este să crească taxele şi impozitele. Respectiv, guvernul se gândeşte la majorarea impozitului unic cu 6 (şase) procente, de la 16% la 22%. În tot acest timp Victor Ponta stă pe ecrane şi face declaraţii despre cum nu l-a întrebat nimeni de Băsescu în America.

De întrebat nu l-a întrebat nimeni, dar i-au spus aşa:

“Succesul României, ca partener democratic, cu stat de drept puternic, este vital pentru întreținerea unui climat de afaceri sănătos și rămâne în mod considerabil printre interesele noastre comune”.

Aşa arăta bugetul României în momentul în care a fost aprobat:

bugetul_romaniei_2013

Motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie este că oamenii care conduc ţara sunt lipsiţi de orice fel de viziune. Restructurarea ANAF, măsurile luate de BNR pentru stoparea creditării, extrem de proasta absobţie a fondurile europene şi altele similare ne-au adus în situaţia de a nu mai avea bani la buget. Bani care sunt necesari pentru plata pensiilor, a ajutoarelor de şomaj şi a tot ceea ce înseamnă bugetari. Bugetari cărora le-au fost reduse drastic veniturile.

Creşterea impozitului unic va afecta doar pe cei care muncesc şi sunt plătiţi pe cartea de muncă … adică se ia de la cei care sunt şi aşa puţini. Şi vor fi din ce în ce mai puţini, prin faptul că stângându-i cu uşa îi determini să caute soluţii de a eluda sau evita legal plata taxelor şi impozitelor.

Că veni vorba despre fonduri europene, ia uitaţi – pe lîngă site-uri web inutile construite de autorităţile centrale, cu ce se mândreşte oraşul Roman, oraş în care a candidat dna. Elena Udrea. În Roman s-au constuit, din fonduri UE, aşa:

1. Cantină socială.
2. Centrul de zi pentru copii.
3. Azil pentru bătrâni.

unităţi care se finanţează ulterior din bani de la buget. Care buget?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.