bomboane vivil fara zahar cu carbohidrati

Sâmbătă, 6 Octombrie 2012 | 1 Comentariu

Pentru cine obişnuieşte să mănânce bomboane fără zahăr trebuie să ştie că nu toate bomboanele fără zahăr sunt sărace în carbohidraţi. Priviţi mai jos şi vă minunaţi cum nişte bomboane aparent inofensive sunt adevărate bombe alimentare, mai ales pentru cei care suferă de diabet:

bomboane_vivil_fara_zahar_cu_zahar

La câţi carbohidraţi avem la suta de grame de produs, e ca şi cum am mânca zahăr!

Un comentariu la “bomboane vivil fara zahar cu carbohidrati

 1. Mihaela a comentat:

  Nu toti carbohidratii sunt la fel: unii se digera si ajung în circulatia sanguina lent (pastele fainoase), altii (cazul zaharului) rapid. În general un diabetic stie ca nu trebuie sa consume dulciuri deci poate ca va evita bomboanele de orice fel.

  În schimb diabeticul poate sa NU STIE ca mezelurilie (mai ales cele ieftine) de tip parizer sau crenvursti pot contine în proportie de pâna la 40% … amidon din cartofi sau ca sunca de Praga, de pui sau curcan sau alte preparate asemanatoare contin în proportie de 1-3% carbohidrati (inclusiv zahar)!

  Nu ma pricep la metabolismul animal dar m-as astepta ca glicemia puiului, vitei sau a porcului sa fie pe-aproape de cea a omului, adica pe la 0,1%. De unde are sunca o concentratie de carbohidrati de 1-3%? Din procesul de fabricatie…

  În plus diabeticii sufera adesea de retinopatie care-i împiedica sa citeasca eticheta produsului pe care-l cumpara, mai ales ca aceasta eticheta este adesea foarte mica si scrisa cu caractere si mai mici (dupa cum se poate observa în fotografia de pe-un ambalaj de 75g).

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.