bomba la piatra neamt

Vineri, 11 Ianuarie 2013 | 4 Comentarii

Povestea este simplă: nişte băieţi au făcut rost de explozibil, au compus o bombă (deci au făcut rost şi de un detonator) şi au plasat ansamblul sub o maşină BMW X5 din Piatra Neamţ. Maşina apaţine unui interlop, fratele unui alt interlop care a fost împuşcat mortal într-un bar, tot în Piatra Neamţ. Sună românesc? Nu prea …

Televiziunile au transmis în direct evenimentul:

bomba_piatra_neamt

Culmea sunt ziariştii Antena 3, care spun aşa, citez: “Puterea iniţială de detonare a bombei este de 8.000 de metri pe secundă”. Afirmaţia a fost făcută într-o convorbire telefonică în direct cu purtătorul de cuvânt al SRI. Acesta din urmă nu a avut nici o reacţie relativ la imbecilitatea debitată de jurnalist.

aurelian_soric

Vi-l mai amintiţi pe poliţistul Şoric? Da, el a fost dat afară din poliţie fiindcă nu a putut justifica o sumă mare de bani. El locuieşte într-o casă, vecin fiind cu nişte interlopi. Colac peste pupăză, primarul Pinalti a declarat că nu are ce să le facă interlopilor, el doar le-a interzis acestora să mai intre în sediul Primăriei. Şi ştie că asta nu e legal. Serios?

Prinderea a fost posibilă datorită interceptării suspecţilor de către SRI. Suspectul principal este un personaj care a dat foc unui hotel, etc.

Întrebări auxiliare:

1. De ce incendiatorul este în libertate?
2. Cât costă interceptarea interlopilor?
3. Ce se întâmplă cu informaţiile care se adună din interceptări, dacă nişte persoane care au în trecut fapte interesante sunt libere şi pot să ameninţe şi chiar să producă şi să amplaseze bombe?

La prima întrebare ar trebui să răspundă justiţia. Recent, judecătoarea care a fost prinsă beată la volan (dar muci de beată), a fost pensionată. Decretul a fost semnat ieri de către Traian Băsescu. Mai contează că doamna are o fetiţă de 11 ani? Nu, din moment ce are o pensie lunară de 10.500 RON.

Nu mai am întrebări …

———————————
Actualizare de bun simţ … Aud diverşi ziarişti care spun nişte lucruri şi încep propoziţia aşa: “Surse din SRI ne-au precizat că … “. Asta înseamnă că băieţi din SRI dau pe goarnă chestii secrete din interiorul instituţiei sau că ziariştii sunt doar uşor proşti?

4 comentarii la “bomba la piatra neamt

 1. Sergiu a comentat:

  Raspuns la intrebarea 1. Probabil nu au adunat suficiente dovezi incat sa il incrimineze pe incendiatorul de care vorbesti, si sunt doar zvonuri din lumea interlopa (adica toata lumea stie ca el a fost) sau televiziunile si presa disimuleaza realitatea in lipsa probelor concrete pe care nu le au, ci doar au vorbit cu X sau Y si ce au auzit si ei au publicat ca sa aiba rating…. Raspuns la intrebarea 3. Depinde de care structura sunt interceptate informatiile, ca avem mai multe, demulte se bat cap in cap DGA, DGIPI, DOS, SRI, totodata informatiile din interceptari daca nu pot fi completate si cu alte probe, nu sunt incriminatorii ( Si eu pot sa zic ca maine pot sa fac cutare lucru la telefon, dar poate nu-l fac… primul exemplu ce mi-a venit in minte)… Totodata SRI nu are calitate de organ de urmarire penala… deci furnizeaza informatiile mai departe.. si daca ce a fost pana acum cu incendieri nu i-a ,,interesat,, in mod special, acum fiind atentatul asta cu bomba, de asta s-au si bagat pe fir pt. ca asta este rolul lor de combaterea terorismului, si alte fapte ce tin de siguranta nationala.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Silviu a comentat:

  Sergiu din cate stiu eu DGIPI nu mai are dreptul la interceptari telefonice, la celelalte nu sunt sigur dar cred ca si lor “le-au taiat creanga de sub picioare”…

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Tehnic, nu cred ca altii decat SRI au posibilitatea de a intercepta ceva (pe fix, ca la mobile se pot multe si fara acces fizic in sistem). Sigur, sunt scule care permit si lucruri mai putin legale, dar nu cred ca se pune problema. Se exclud microfoanele spion pe care le poate plasa sub birou femeia de serviciu, camerele spion disimulate in monitorul cel nou care tocmai ti-a fost trecut pe inventar si altele similare.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. mihaela a comentat:

  “Sună românesc? Nu prea …”
  De ce nu suna românesc? A fost exact acelasi tip de atentat cu zeci de ani în urma la Suceava.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.