boeing castiga scutul antiracheta

Miercuri, 4 Ianuarie 2012 | 6 Comentarii

Boeing a castigat licitatia organizata de US Defense Department pentru un scut antiracheta. La competitie a fost firma Lockheed Martin. Suma totala a contractului este de 3,48 miliarde USD. Sistemul consta dintr-un sistem de radare, senzori si un sistem de comunicatii care include 20.000 de mile de fibra optica si isi propune sa apere teritoriul SUA de rachetele cu raza lunga actiune lansate din Iran si Coreea de Nord. Sistemul va fi singurul in masura sa apere teritoriul SUA de rachetele cu raza lunga de actiune, rachete care pot fi echipate cu capete chimice, biologice sau nucleare. Sistemul de rachete interceptoare sunt localizate pe coasta de vest, in Alaska si in California.

6 comentarii la “boeing castiga scutul antiracheta

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Diferenta dintre rusi si americani este ca unii au trimis un caine in cosmos si l-au adus inapoi pe pamant, pe cand ceilalti au facut un film.

 1. Avatarvlad-mihai a comentat:

  Uitasem de chinezi. Cine stie ce inventii mai fac aia. Vin tare din urma, dar ei au un avataj, muncesc mult . Era o vorba “chinezul cand nu are ce face scupteaza intr-o boaba de orez”. Nu m-ar mira daca iar executa pe americani cu ceva made in China intr-o desfasurare de forte.

  Răspunde
 2. Avatarvlad-mihai a comentat:

  Domnule Sebastian nu inteleg comentariul. Cred ca faceti o confuzie. Nu e vorba de ce arata la tembelizor, e vorba de fapte, si da China poate deveni o mare putere, pentru ca are cu ce!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Ideea este ca in urmatorii ani – nu foarte multi, echilibrul de pe planeta se va strica. De notat ca la sfarsitul anului 2011, Brazilia a intrat in TOP 10 economii mondiale. Din punct de vedere militar, China este demult o putere. Doar faptul ca – de mai multi ani, isi lanseaza singura satelitii (si nu mai apeleaza la nimeni pentru asta), este o chestiune care trebuie luata in calcul.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.