blogger copil

Luni, 3 Septembrie 2012 | 10 Comentarii

Titlul este preluat dintr-o secţiune de blog al unei persoane care scrie mai demult pe un blog personal. Curios din fire, m-am uitat să văd ce conţine secţiunea şi cine sunt acei promiţători copii care şi-au făcut blog. Unul dintre ei este şi Ciprian Pardău. Dau click şi mă uit pe pagina omului şi ce văd? Un articol intitulat sugestivo-lacrimogeno-rugător “Ajutor: unde pot găsi un calculator second-hand ieftin?”.

computer

Îmi spun “Vai, omul are un necaz, hai să vedem care-i treaba”. Citesc ce citesc şi văd poveşti cu furtuni, tunete, fulgere şi un calculator stricat. Spre final apare aşa:

Cum treaba e destul de urgenţă, m-a rugat să stric o întrebare şi pe blog referitor la ceva calculatoare second hand, cât mai ieftine şi cu transport cât mai rapid. Poate, poate rezolvă mai repede.

Singura problemă e că pe “calculatoare second hand” avem un link spre un magazin care vinde calculatoare second … adică exact ce caută bloggerul copil. Care va să zică e un articol plătit!

Copil copil, dar pune şi el o cărămidă solidă la site-urile care promovează SEO Spam. Nu spun că la comentarii omul se comportă de parcă i-a murit vaca calculatorul şi el chiar caută un calculator second. A citit el undeva că o pagină în care apar link-uri spre site-uri similare celor pe care le promovezi este mai bine văzută de motoarele de căutare.

Copiii tot copii, ce să-i faci. Fac şi ei ce se pricep: SEO Spam. Dacă mai iese şi un ban din treaba asta, atunci e şi mai bine.

10 comentarii la “blogger copil

 1. AvatarGelu a comentat:

  A face bani din blog este la modă, mai ales că puțini știu să folosească acest lucru în favoarea lor și să contribuie cu articole bine scrise.

  Cum majoritatea folosesc keyword research și scriu articole la plesneală în funcție de rata de căutare, nu e de mirare…

  Răspunde
 2. AvatarCiprian Pardau a comentat:

  Da-mi un mail pe adresa din semnatura sa iti trimit fotografiile computerului defect. Nu de alta, dar nu vreau sa fiu facut “Copiii tot copii, ce să-i faci”.

  Ca a mai aparut si-un link in articol, asta e altceva.

  Salutari!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Da-mi un mail si-ti trimit poze cu cate calculatoare defecte vrei. Daca tot stii de unde sa cumperi (ai pus adresa magazinului in articol), ce rost mai avea articolul. Hai ca esti amuzant!

   P.S. In viitor, cand esti prins, incearca sa nu cauti sa te dezvinovatesti fiindca devii si mai penibil. Lasa lucrurile asa si noi intelegem. Asta-i viata!

 3. AvatarMihaela a comentat:

  Nu Teo e penibil.
  Eu una n-as fi ajuns sa citesc blogul tau fara aceasta “urecheala” meritata. Fain proiectul cu pozele din Vatra Dornei! Si zi asa: gusti vin? Parintii stiu? Învata sa accepti o critica, numai prostii au mereu dreptate. Sa fii iubit!

  Răspunde
 4. AvatarMihai a comentat:

  La ora actuala toti incearca sa-si monetizeze intr-un fel blogul,nu ii mai condamnati aiurea.
  Din punctul meu de vedere,este ceva normal,lasati la o parte visele cu fat-frumos care scrie numai din placere si n-are un ban in buzunar

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Chiar si tu … Daca citesti un pic ce am scris, intelegi ca ai comentat aiurea. Sau faci si tu SEO Spam?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.