bank of cyprus romania

Marţi, 2 Aprilie 2013 | 4 Comentarii

Situaţia din Cipru este maronie. Şi asta din cauza băncilor care au dat faliment. Bank of Cyprus este prezentă şi în România, atât cu sucursale cât şi pe Internet. Pagina băncii arată foarte optimist:

bank_of_cyprus_romania_1

Cei care au cont pentru online banking la Bank of Cyprus, pot intra pe interfaţa online şi face …

bank_of_cyprus_romania_2

tranzacţii cu nervi.

Nu e de glumă, dar vorba cuiva: când o bancă îţi dă 5-8 % dobândă la Euro, e cazul să îţi pui nişte întrebări. Sigur, băncile sunt supravegheate, BNR stă cu ochii pe ele, cu observaţia că Bank of Cyprus nu se supune legilor din România. În rest e valabil absolut tot ce vă povesteşte Mugur Isărescu.

Nu ştiu dar am aşa o senzaţie că lucrurile nu se vor opri aici şi molima se va extinde şi la alte bănci şi, de ce nu, alte ţări.

Update: Adrian Vasilescu spune că sucursala din România a Bank of Cyprus va fi vândută – şi asta este motivul pentru care ea s-a închis.

4 comentarii la “bank of cyprus romania

 1. gabi a comentat:

  din pacate, mi-a confirmat cineva ca trend-ul vine si la vecinul nostru de la vest… totul din cauza actualului ministru orb care face numai cum crede el mai bine.

  PS: daca va fi reales, o sa vedeti ca am dreptate.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Cineva a comentat:

  -Aliativa cu Tiriac si Blanculescu deoarece am vazut la TV ca si-au exprimat parerea de batjocora a cetateanului Roman in legatura cu ce face Cipru.
  -Eu nu am trait in Cipru si nici nu am citit constitutia Cipriota ca sa ma supun legilor lor.
  -Eu traiesc si platesc taxe in Romania si ma astept sa fiu protejat de statul nostru. Nu sa fiu anuntat ca banca are probleme si ca va fi inchisa la cateva ore dupa inchidere. Mai au tupeul sa spuna ca BNR-ul a fost instiintat despre aceasta intentie. Cand a fost instintat? Dupa inchidere?
  -De ce se invoca contractul si legea europeana cum ca sunt legati la maini? Foarte simplu guvernul nostru poate da o lege ( hotarare de guvern) ca toate firmele din Romania sa fie toate bunurile si banii de recuperat confiscate in vederea platii datoriilor la catatenii si firmele din Romania.
  -De ce se considera in Romania ca cine are peste 100.000Euro in banca ia facut ilegal si bine le face? Nu exista prezumptia de nevinovatie ca in orice stat democrat? Sau toti incompetentii sau toti care fug de responsabilitate raspund astfel?
  -Eu chiar daca traiesc in Europa nu sunt obligat sa fiu solidar cu poporul cipriot si sa fiu taxat procent din ce depaseste suma garantata.
  -Iar daca au curajul sa invoce contractul semnat cu banca, acolo spune numai in caz de faliment iar faliment ar insemna ca tot guvernul si tara cipriota sa dea faliment. Cand vor ajunge cipriotii sa manance paine goala si sa nu mai detina pamantul de sub picioarele lor , numai atunci inseamna faliment. (Adica sa nu mai existe ca tara.)
  -Acum doua luni am semnat contract de depozite la directoarea bancii Cipru din Romania care spunea atunci ca filiala Romania este pe castig si ca nu exista riscuri, ca au un Mall achizitionat aici si multe alte proprietati, ca stau bine la nivelul investitii.
  -acum vedeti ca ei sa nu se foloseasca de timpul acesta sa-si vanda totate investitiile sau contractele bune din Romania iar dupa sa spuna ca banca este falimentara si nu sa putut vinde. Sau testeaza sa vada poporul Roman sau guvernul nostru ce reactii au contra acestor masuri.
  -Eu propun sa le blocati orice vanzare a proprietatilor sau orice incercare de a falimenta banca intentionat . Numai in cazul ca vand banca cu bunuri si datorii.
  -luati masuri si atitudine ca vom fi loviti de hotii astia. Stati cu ochii pe ei si faceti responsabili pe toti care nu au actionat cand trebuia.
  Sunt vinovati:
  Comunitatea Europeana ca a acordat acel imprumut si a dat un semnal credibil ca vor sustine Cipru.
  BNR ca nu au avertizat populatia din timp si nu a evaluat situatia bancii cipriote din Romania.
  Guvernul Roman cu toate ca le platim taxe ca nu vede interesul populatiei si reactioneaza de parca filialele bancii sunt taram cipriot precum sunt ambasadele.

  CINEVA

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 1

  Răspunde
  1. gabi a comentat:

   sunt prea multe de zis… dar fiind doar un cineva ii este frica poate de alt-cineva

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.