bani uitaţi în bancomat

Marţi, 28 Octombrie 2014 | 0 Comentarii

Citesc şi nu îmi vine să cred. Vă rog să vă concentraţi, e un comunicat oficial:

Sâmbătă, 25 octombrie, un poliţist aflat în timpul liber, în timp ce se deplasa în zona centrală a municipiului X, a observat în fanta de eliberare numerar a unui bancomat o sumă de bani, fără ca în zonă să se afle vreo persoană. Poliţistul a încercat să sesizeze unitatea bancară despre această situaţie, însă oficiul respectiv era închis. Ulterior, s-a stabilit că extragerea s-a efectuat de către o persoană care nu are card emis de unitatea bancară respectivă, astfel încât reprezentanţii unităţii nu au putut oferi date despre persoana care a uitat banii în fanta bancomatului. Suma de bani (2.000 lei) a fost depusă în cursul zilei de marţi într-un cont deschis la unitatea bancară de la care s-a efectuat extragerea. „Poliţiştii solicită persoanei care a efectuat extragerea să se prezinte la unitatea bancară pentru preluarea sumei de bani sau să se adreseze IPJ X pentru recuperarea prejudiciului”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Să recapitulăm:

1. Poliţistul mergea liniştit pe stradă. Sâmbătă. Îi cad involuntar ochii pe un bancomat, în fanta căruia se aflau 2.000 de lei.
2. Poliţistul încearcă uşa de la intrarea unităţii bancare dar aceasta este închisă. Cea mai bună idee pe care o are este să pună banii în buzunar şi să anunţe aceeaşi unitate bancară. Luni.
3. Banca nu ştie cine este posesorul cardului din contul căruia a fost extrasă suma, aşa că poliţistul deschide un cont curent – pe numele cui nu se ştie, în care depune banii. Marţi.
4. Poliţia dă un comunicat precum că cel care a uitat banii în fantă să se prezinte să-i revendice.

bancomat-furculita

Cât de dezorientaţi să fie toţi din lanţul ăsta ca să rezulte aşa o ştire?

Pe rând:

1. Pe orice bancomat este scris numărul de contact al băncii. Dacă nu este scris, te duce mintea să cauţi pe net şi afli. La “carduri” de obicei e program 7/24/365.
2. Banca poate afla în secunde cine este titularul contului de unde s-a extras suma. Dacă nu poate afla banca al cărui ATM a fost utilizat, ştie sigur banca unde este emis cardul. Dacă e bancă străină se află şi de acolo, dar trebuie ceva timp. Cred că ore, nu zile.
3. Cum să dai aşa un comunicat de pueril “Poliţiştii solicită persoanei care a efectuat extragerea să se prezinte la unitatea bancară pentru preluarea sumei de bani sau să se adreseze IPJ X pentru recuperarea prejudiciului”?

Da, bancomatele au camere video unde înregistrează moaca celui care scoate banii. Deci au şi poză cu păgubitul. Dacă era unitate bancară, şi era, sunt şi camere de supraveghere de-a lungul pereţilor. Din nou se poate vedea exact cine a scos banii, când anume şi când i-a luat poliţistul.

O să ne revenim la normalitate vreodată?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.