bani negri sau un mincinos prost

Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013 | 0 Comentarii

Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu – de la tribuna Parlamentului României, într-o declaraţie politică, de faptul că a folosit în campania electorală bani negri. Banii au fost viraţi în 7 transferuri, din nişte firme din Cipru deţinute de Sorin Ovidiu Vântu.

transferuri-basescu-alianta-da

Du-te naibi SRS, vorba lui Moise Guran, a prezentat şi nişte copii ale unor transferuri. Conform acestora, banii au mers din Cipru, printr-o bancă americană din San Francisco şi au ajuns la BancPost. Băsescu spune că hârtiile sunt atât de prost făcute, încât orcine îşi poate da seama … respectiv că nu poţi vira dolari într-un cont în lei. Eu acum nu ştiu cum e treaba exact la bancă, dar eu am fost nevoit la un moment dat să plătesc o taxă, şi am virat suma în dolari (adică am scris suma în dolari pe ordinul de plată) dintr-un cont în lei, conversia facându-se automat, cu comisionul băncii. Parcă aşa reţin, deci cred că se poate. Cu singura observaţie că, presupun, atunci când suma e de milioane, te sună banca şi te întrebă de sănătate. Oricum, dacă transferurile respective au avut loc, ele se regăsesc în baza de date a BNR şi se poate investiga ce şi cum. Totul e să fie dorinţă.

Băsescu reacţionează şi explică ce i-au spus şi lui alţii:

Mă aştept ca oficialii băncii în care au ajuns banii să povestească dacă, din punct de vedere tehnic, e posibilă o astfel de tranzacţie. Cu toate că, s-ar putea ca transferul din USD în LEI să se fi făcut la banca de plecare a banilor şi nu la sosire. Sau chiar, de ce nu, în banca intermediară din SUA. Oficiul National de Prevenire şi Combatere a Spalarii Banilor s-a autosesizat şi face verificări. Aşteptăm cu interes rezultatul final pentru că e clar că a început o luptă între fracţiuni ale serviciilor secrete.

Later edit: Sorin Ovidiu Vântu spune că i-a spus lui SRS că documentele pe care le-a prezentat sunt falsuri. Ce poate fi mai simpatic de atât?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.