bani mai puţini la educaţie

Luni, 29 Septembrie 2014 | 0 Comentarii

Educaţia este un moft pentru puterea din România. Indiferent de cine a fost la putere, bugetul educaţiei a fost insuficient şi mult mai mic decât este prevăzut în lege. Aţi auzit că guvernul Ponta a redus CAS cu 5 puncte procentuale. Corect, sprijinim sectorul privat. De ăia care lucrează la stat nu ne interesează, aşa că suma corespunzătoare rezultată din aceasta reducere nu se mai alocă după a doua rectificare bugetară din 2014.

scade-cas-scad-banii-educatie

Aşa că minus 1,8 milioane de lei ca urmare a reducerii CAS. Restul tăierilor au şi ele rostul lor, mai ales cele aferente cofinanţărilor proiectelor europene, cele care ar trebui să mai mişte economia. Proiectul de rectificare arată aşa:

Conform proiectului de rectificare, citat de Mediafax, din cheltuielile bugetului de stat, bugetul Administratiei Prezidentiale va fi diminuat cu 1,3 milioane lei, al Camerei Deputatilor – cu 6,1 milioane lei, al Curtii Constitutionale – cu 200.000 lei, al Ministerului Tineretului si Sportului – cu 3,5 milioane lei, al Ministerului Educatiei – cu 5,5 milioane lei, al Ministerului Culturii – cu 10,2 milioane lei, al Agentiei Nationale de Integritate – cu 1,2 milioane lei, al Ministerului Economiei – cu 19,8 milioane lei, al Academiei Romane – cu 6,9 milioane lei.

Senatul va primi 4,2 milioane lei, Inalta Curte de Casatie si Justitie – 4,8 milioane lei, Avocatul Poporului – 10.000 lei, Serviciul Roman de Informatii – 67,4 milioane lei, Serviciul de Informatii Externe – 27 milioane lei, Serviciul de Protectie si Paza – 18,8 milioane lei, Serviciul de Telecomunicatii Speciale – 50.000 lei.

Hai la vot. Ponta preşedinte!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.