bancile nu au nevoie de banii tai

Duminică, 24 August 2014 | 3 Comentarii

Cum anume îţi poţi da seama că economia unei ţări e într-un mare rahat? Primul semn sunt dobânzile bancare, atât la credite dar şi la depozite. Dacă o bancă are cui da credite – adică economia se mişcă, se investeşte, atunci are tot interesul să dea dobânzi bune la conturile de economii – totul pentru a atrage banii din piaţă.

Dacă ne uităm la majoritatea băncilor, dobânzile sunt undeva sub 3% pentru conturile de economii la vedere. Nici pentru conturile la termen dobânzile nu depăşesc 4%, cu mici excepţii. Dar nu asta frapează! Cu cât suma depusă în cont e mai mare, cu atât dobânda scade, ING nu îţi mai dă nimic pentru ce ai peste 1.000.000. Sigur, suma e mare, dar politica băncii transmite un semnal clar: bogatule, nu avem nevoie de banii tăi, pentru că nu avem ce face cu ei.

dobanda-economii-ing

Dobanda standard este de 3% pe an*, dar iti poti inmulti economiile cu o dobanda bonus de 3,5% pe an pentru 4 luni, cu ajutorul Depozitului Bonus.
*rata anuala a dobanzii unui cont de economii este de 3% pe an pentru soldul de pana la 1.000.000 Lei si de 0.50% pe an pentru soldul care depaseste 1.000.000 Lei.

Greşesc?

3 comentarii la “bancile nu au nevoie de banii tai

  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Dobânzile la credite sunt mari, mult mai mari decât ar fi normal.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 1. florin a comentat:

  Banca in momentul de fata dispune de lichiditati si de aceea dobânzile la depozite sunt foarte mici. In perioada 2009, 2010, cand a fost vârful crizei la noi sa spunem asa banca avea nevoie de lichiditate si de aceea practica dobânzi mai mari. O banca pentru a putea da credite trebuie sa aibă lichiditati. De aceea se spune ca si economia se misca atunci cand banca creditează! Momentan, banca dorește sa atragă lichiditate din piața insa la dobânzi care sa ii permită si ei profitabilitate. Ce s-ar întâmpla daca ar avea dobânzi mai mari la depozite si mai mici la credite?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.