bacalaureat 2013

Miercuri, 5 Septembrie 2012 | 5 Comentarii

Comisia de învăţământ din Senat a aprobat modificarea examenului de bacalaureat, începând din 2013. Astfel, vor exista “Bacalaureat naţional” şi “Bacalaureat profesional”.

carte_stilou_1

Bacalaureatul naţional va fi la fel ca şi până acum (cu supraveghere video), pe când cel profesional va consta doar din probele orale şi în susţinerea unei probe practice / proiect.

Faptul că în acest an nu au luat bacalaureatul mai mult de 150.000 de absolvenţi de liceu a generat modificarea. Este a 8-a modificarea a regulilor examenului de bacalaureat de la revoluţie încoace şi am vagă bănuială că în 2014 va urma o nouă modificare.

5 comentarii la “bacalaureat 2013

 1. Meşteru` a comentat:

  Am văzut rezultate de toamna asta. Pot eu să schimbe bacul cum vor ei, dacă nu se învaţă degeaba. Cum naiba să iei 1.20 la bac când primeşti 2 dacă scrii jumate de rând! Ce e cu prostimea asta?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Florin Cazacu a comentat:

  Nu vreau sa sune ca si cum le caut scuze dar consider ca este vina parintilor in combinatie cu a profesorilor si a unui sistem neadaptat realitatilor in care traim si pe urma a astora care nu invata nimic.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Cei care ne conduc – adica americanii si europenii, au muncit din greu sa distruga sistemul nostru de invatamant (cum de altfel au distrus sau au cumparat pe nimic toata economia romaneasca). Reforme, chestii, socoteli … Cei din interior au pus umarul la procesul de distrugere. Au reusit!

   Ceea ce lipseste cu adevarat este motivatia invatarii. Adica un raspuns civilizat la intrebarea “Si eu ce castig daca invat bine?”. Avem in jur extrem de multe exemple de oameni care au reusit in viata fara sa aiba foarte multa scoala. De fapt sunt majoritari!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Alexandru a comentat:

  Inca o posibila cauza a rezultatelor foarte proaste de la bacalaureat ar fi si efectele televiziunii, a internetului, etc, asupra mintii umane. Prea mult televizor, prea multe “libertati” si drepturi! Parintii sunt vinovati dupa parerea mea impreuna cu sistemul de cacat din romania!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Mihaela a comentat:

   Sunt de acord cu tine în ce priveste “mass media” din România: au promovat toate nulitatile siliconate si combinate cu mosi sau fotbalisti cât si creatorii de chiloti sau stomatologii compozitori de manele. Consider stomatologii agramati compozitori de manele inferiori fufelor siliconate…

   Sunt de acord si cu @Florin Cazacu: parintii care-au studiat cât de cât si au un nivel de cultura apropiat de cel al profesorilor (adesea suplinitori) pot fi macar un exemplu de urmat pentru copii. Cei care nu-s în stare decât sa cumpere o diploma pentru odrasle: sa fie sanatosi si sa-si învete progeniturile cum sa-si aranjeze freza!

   “Respectati-va parintii, ei au luat BAC-ul fara Google si Wikipedia!”

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.