avem nevoie de 4g

Marţi, 12 Februarie 2013 | 1 Comentariu

Vodafone a lansat reţeaua 4G în România. Reclama ne povesteşte că suntem a 3-a ţară din Europa care avem acces la această minunată tehnologie. Singura problemă cu adevărat interesantă este că numărul celor îşi pemit să plătească între 0,25 şi 1,5 EUR pe 100MB de date transferate pe suport de date (de oricare ai fi el) este destul de mic. Şi asta nu e valabil numai în România ci şi în lume. Am făcut la un moment dat nişte calcule.

Lucrurile nu se opresc deloc la introducerea 4G. Firme puternice, printre care şi CISCO, investesc serios în cercetare-dezvoltare, scopul declarat fiind acela de a extinde acoperirea WiFi, cu costuri rezonabile şi securitate sporită.

Utilizatorii spun aşa:

wifi_versus_mobile_data

Adică ne confirmă că datele pe mobil sunt scumpe şi că din punct de vedere al performaţelor, WiFi este de departe mai bun. De ce să investeşti în 4G dacă numărul de utilizatori 3G este nesemnificativ?

Viaţa ne va confirma dacă 4G va trăi. Personal văd WiFi ca fiind soluţia viitorului.

Studiul CISCO îl găsiţi aici.

Un comentariu la “avem nevoie de 4g

  1. Avatargabi a comentat:

    iar se demonstreaza teoria ca Romania e o tara pe care se fac, foarte usor, muulte teste, gen 4G-u asta. Ca natie suntem consumatori, dar nu e direct vina noastra ci a regimului care ne dadea cu portia.

    Eu pariez pe WiMax, care e tot aceeasi branza…

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.