autonomia ţinutului scoţian

Vineri, 12 Septembrie 2014 | 2 Comentarii

Pe data de 18 septembrie 2014, locuitorii ţinutului scoţian – parte din UK, sunt chemaţi la vot pentru a spune dacă doresc ruperea de regat sau dacă rabdă în continuare să fie conduşi de regină. Lucru mare pentru o ţară membră UE, o ţară civilizată şi puternică militar şi economic.

Lucrurile sunt inflamate total, se publică articole manipulatoare prin presa britanică şi de aiurea, aşa ca la un referendum.

uk_colour_map

Britanicii din sudul UK spun că nu e bine ca Scoţia să fie independentă şi bagă oferte, dar şi ameninţări voalate:

Ministrul Finanţelor a avut însă grijă să dubleze oferta privind sporirea autonomiei cu ameninţările prin care Londra a încercat până acum să-i convingă pe scoţieni să rămână în Regatul Unit. „A împărţi o monedă comună după separarea Scoţiei de Marea Britanie ar fi echivalent cu un cuplu care divorţează, dar îşi păstrează contul comun la bancă”, a avertizat Osborne. Guvernul de la Londra a afirmat clar că nu va permite scoţienilor să mai folosească lira sterlină dacă vor decide că vor independenţa de Marea Britanie. În plus, o Scoţie independentă ar fi, cel mai probabil, exclusă din Uniunea Europeană şi, în cel mai fericit caz, ar primi statut de stat candidat, ceea ce ar putea însemna câţiva ani până când regiunea va recăpăta calitatea deplină de stat comunitar.

Ameninţări că ar fi greu să o ia de la început cu aderarea la UE, ar fi probleme cu moneda, etc.

scotland-autonomy

Ungurii de la noi pedalează fix în aceste zile – ce coincidenţă, pe un proiect de lege privind autonomia “ţinutului secuiesc”. Pentru cei care nu ştiu istorie, Transilvania a fost mai mult a Ungariei decât a României. Nu ne-a spus nimeni la istorie aşa ceva. Vedeţi aici câteva hărţi în sprijinul afirmaţiei.

Un exemplu de articol aici.

2 comentarii la “autonomia ţinutului scoţian

  1. Avatargskokangabi a comentat:

    da, pe la mai toate cunostiintele pe care le vizitez prin Budapesta exista harta Ungariei mari. De asemenea, la meteo este inclusa pe posturile nationale si tinutul secuiesc. Stim, am fost manipulati la scoala! Si astazi manualele de istorie spun aceleasi minciuni.

    E logic, tinutul va dori sa fie autonom ca sa se poata atasa oricand la patria muma.

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.